DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ONİKİŞUBAT’DAN HOCALI KATLİAMI İÇİN KINAMA

Son Güncelleme :

02 Mart 2016 - 9:59

/ kez okundu.
ONİKİŞUBAT’DAN HOCALI KATLİAMI İÇİN KINAMA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Meclisi, Hocalı Katliamının 26. Yıldönümü dolayısıyla kınama metni yayımlayarak, Mart ayı toplantısında oy birliği ile kabul etti.

 

Onikişubat Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem ve gündem dışı ele alınan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin ikinci maddesinde, Bölgesel Kalkınma Ajansları, Bakanlıklara bağlı kuruluşular ve uluslararası kuruluşların teklif çağrıları kapsamında ayni ve nakdi destek programlarına ortak proje sunulması, takibi ve hibe alınabilmesi için Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e yetki verildi.

Onikişubat Belediyesi asfalt plentinde üretilen asfalt fiyatı da yeniden belirlendi. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel veya tüzel kişiliklere plent altı sıcak karışım asfaltın bir ton fiyatı KDV hariç 113,08 TL olarak tespit edildi.

İmar plan ve tadilatlarının da görüşüldüğü toplantıda, gündem dışı olarak ele alınan “Hocalı Katliamı” için kınama metni yayımlanması kararlaştırıldı. Mecliste de okunan metinde, şu ifadelere yer verildi:

“Onikişubat Belediye Meclisi, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan askerleri tarafından, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine bağlı Hocalı Kasabasında gerçekleştirilen katliamı kınamaktadır.

İnsanlık tarihi, savaşlar, soykırımlar ve katliamlarla doludur. Şüphesiz 20. Yüzyılın en kanlı vahşetlerinden biri ise 26 Şubat 1992’de kardeş ülke Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında gerçekleştirilmiştir.

Azerbaycan topraklarına giren Ermeni askerleri, 106’sı kadın, 63’ü çocuk olmak üzere tam 613 Azeri vatandaşı hunharca katlederek, büyük bir insanlık suçu işlemiştir. Tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu katliamda, çocuklar ve kadınlar insan havsalasının almayacağı türlü işkencelerden geçirilerek katledilmiştir.

Onikişubat Belediye Meclisi olarak, Hocalı Katliamının 24. yıldönümünde, şehit edilen Azeri kardeşlerimizi rahmetle anıyor, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu katliamı kınıyoruz.”

Dilek ve temenniler ile son bulan mecliste, bir sonraki toplantının 4 Nisan 2016’da gerçekleştirilmesine karar verildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.