DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE

Son Güncelleme :

20 Eylül 2016 - 14:04

/ kez okundu.
ONİKİŞUBAT BELEDİYESİNDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında “Kitaplar Devletimizden, Çanta ve Kırtasiyeler   Onikişubat Belediyesi”nden  projesi ile 101 okulda 10 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye seti hediye etti. Öğrencilere çevre bilinci de aşılamak isteyen Onikişubat Belediyesi, “Akıllı Yeşeren Kalem” projesi ve “Dünya Yeşersin” sloganı ile tohum kalemleri de setlerine dahil ederek her öğrencinin 4 adet çam fidanını toprakla buluşturmasını sağladı.

Çanta ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımı için Molla Gürani, Saçaklızade ve Önsen İlkokullarında tören düzenlendi. Törende Onikişubat Belediyesi Minik Mehteran Takımı tarafından sunulan gösteri büyük beğeni topladı.

Törende konuşan Onikişubat Kaymakam Vekili Mehmet Türköz, 15 Temmuz hain darbe girişimine ‘dur’ diyen ailelere teşekkür etti. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilere vatan sevgisi aşılanacağını ifade eden Türköz, “15 Temmuz’da ve sonrasında çocuklarınız kucağınızda sabahlara kadar nöbet tuttunuz. İşte gerçek memleket bu, 15 Temmuz’da bütün dünyaya bu memleketin gerçek sahiplerinizin kimler olduğunu gösterdiniz. Hepiniz teşekküre layıksınız. Artık devletimiz güçlü. Eylül ayı dert ayı olmaktan çıktı. Tüm öğrencilerimizin kitapları devletimiz tarafından karşılanıyor. Çanta ve kırtasiyeleri de sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğini sergileyen Onikişubat Belediyemiz tarafından karşılanıyor. İnşallah çok daha güzel yarınlar bizleri bekliyor. Yeni eğitim-öğretim yılımızda tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise geleneksel hale getirdikleri bu proje ile ailelerin eğitim yükünü birlikte omuzladıklarını söyledi. İlkokula başlayan tüm öğrencilerin ihtiyaçları düşünülerek çanta ve kırtasiye takımlarının hazırlandığını kaydeden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Çantalarımızdaki 17 parça ile çocuklarımızın faydalanabileceği ıslak mendilden diş macununa, suluklara kadar her şeyi öğrencilerimizin kullanımına sunuyoruz. Devlet ve belediye olarak çocuklarımızın yanındayız. ‘Biz fakiriz çocuklarımız okuyamaz’ demeyeceğiz, ‘çocuklarımız okur hem de iyi okur’ diyeceğiz. Onlara sahip çıkacağız. Çocuklarımız için okul da yapacağız, yurt da.. Ilıca, Dönüklü ve Kale mahallemizde yanlarında yurtları ile beraber okul inşa ettik ve bu yıl bu 3 okulumuzu açıyoruz.  Yakın bir zamanda Piri Reis ve Dumlupınar mahallemizde 2 tane “Bilgi Kültür Evi” yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu alanlarda TEOG ve üniversite sınavı hazırlık kurslarını ücretsiz olarak vereceğiz. Çocuklarımıza değer verirsek onlara sahip çıkarsak okuyacaklar ve gelecekte bu ülkeyi yönetecekler. Okullarımızda binlerce öğrencimiz bu yaz yüzme havuzlarındaydı, kalıcı yüzme havuzları inşa edeceğiz, ailelerimiz için spor alanları, fitness alanları oluşturacağız. Biz Onikişubat Belediyesi olarak her zaman siz velilerimiz ve öğrencilerimizin yanında olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Ben tüm yavrularımıza ve tüm Milli Eğitim teşkilatımıza başarılarla dolu bir eğitim yılı diliyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da, başarılarla dolu bir eğitim-öğretim yılı temennisinde bulundu. Onikişubat Belediyesine, bu anlamlı projesi dolayısıyla teşekkür eden Akkurt, şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah devletten almış olduğunuz kitaplarınızın yanı sıra, Onikişubat Belediyesi’nin hinterlant alanı içerisinde bulunmuş olmanın keyfi ve mutluluğu ile de öğrencilerimiz, bugün çantalarını ve kırtasiye malzemelerini de alıyorlar. Öğrencilerimize hediye edilen çantalarımızın içerisine,  Onikişubat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Akıllı Yeşeren Kalem Projesi’ ve ‘Dünya Yeşersin’ sloganı ile 4’e adet “tohum kalem” de konuldu.  Kalemler bittiğinde her tohum toprağa bırakılacak, 10 bin öğrencinin toplamda 40 bin adet ağacı olacak. Onikişubat Belediyesinin çalışmasıyla bu yıl doğayla tabiatla barışık bir uygulamayı da görmüş oldu. Onikişubat Belediyesi’nin de aralarında olduğu Türkiye’de sadece 3 belediye bu duyarlı tabiat dostu hediyeyi öğrencilerimize sundu. Yaklaşık 2 yıldan beri burada görev yapıyorum. İki yıllık süre içerisinde Sayın Başkanımız Hanefi Mahçiçek ile birlikte yaptığımız tüm faaliyetlerde her defasında vatandaşa sunulan hizmetteki kaliteyi ve vatandaş odaklılığı görmüş bulunuyorum. Bu duyarlılığından dolayı başkanımıza ve tüm belediye çalışanlarımıza vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.’

 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt ve Havva Ece Saygaz’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen törenlerde, öğrencilerin çanta ve kırtasiye takımları hediye edilerek, “Akıllı Yeşeren Kalemleri” nasıl toprakla buluşturacakları anlatıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.