DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Onikişubat Belediyesi Ksü’de Aşure İkram Etti

Son Güncelleme :

05 Ekim 2017 - 15:24

/ kez okundu.
Onikişubat Belediyesi Ksü’de Aşure İkram Etti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Onikişubat Belediyesi, KSÜ İlahiyat Fakültesi’nde stant kurarak öğrencilere Aşure ikramında bulundu. Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen Aşure Programında dualar edildi, aşureler dağıtıldı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı konuşmasında Muharrem Ayının önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

“ Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede Muharrem Ayımızın güzelliğinden, bereketinden istifade edelim diye, üniversitemizle birlikte aşure programımızı birlikte yapma imkanımız oldu. Dua ve temenni ederiz ki, inşallah önümüzde ki senede bu güzel adetleri devam ettirme imkanımız olur. Muharrem ayı İslam alemi için önemli bir ay, bolluğun bereketin, rızkın çoğaldığı, birliğin beraberliğin güçlendiği bir aydır. Bunun güzelliğinden, bereketinden Rabbim hepimize istifade etmeyi nasib-i müesser etsin İnşallah. Bu tür güzellikleri tekrar bir arada yaşamak dilek ve temennisiyle, programımızın hayırlı olmasını ve güzelliklere vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.

KSÜ İlahiyet Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan;

“ Aşure programımız İslam tarihimiz boyunca pek çok peygamber ve salih zaatların başına gelen sıkıntılar veya sevinçler dolayısıyla onların bu acı ve tatlı günlerini anıp, bundan birlik ve beraberlik tablosu sergilemek anısına geleneğimizi devam ettiriyoruz” dedi.

KSÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. İbrahim Solak’ta konuşmasında; “ Türk İslam tarihinde çok önemli günler, dönüm noktaları var. Bugünlerin tarihimizde yeri ve önemi hususunda, birlik ve beraberlik ve geleceğe yön verme ve bugünlerden ders çıkarma, rahmet, bereket olarak algılanmalıdır” dedi. Programın hazırlanmasında emeği geçen Onikişubat Belediyesi’ne, Üniversite Rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.