DOLAR 32,6031 % 0.39
EURO 34,8266 % 0.25
GRAM ALTIN 2.491,69 % 0,29
ÇEYREK A. 4.073,91 % 0,29
BITCOIN 2.133.876 4.148
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ‘ÇİÇEK ÇOCUKLAR’ İÇİN YAŞAM MERKEZİ KURUYOR

Son Güncelleme :

08 Şubat 2015 - 21:59

/ kez okundu.
ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ ‘ÇİÇEK ÇOCUKLAR’ İÇİN YAŞAM MERKEZİ KURUYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi, Down Sendromlu çocuklar için Sosyal Yaşam Merkezi kuruyor.
28/01/2014
Onikişubat Belediyesi Kahramanmaraş’ta bir ilki daha hayata geçiriyor. Aileleri tarafından “Çiçek Çocuklar” olarak isimlendirilen Down Sendromlu çocuklar, Onikişubat Belediyesi tarafından başlatılan proje ile Sosyal Yaşam Merkezi’ne kavuşturuluyor.
Onikişubat Belediyesi proje ekibi tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) sunulan proje, Destek Programından faydalanmaya uygun görüldü. Yapılan incelemelerin ardından 27 Ocak’ta Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yoğurt ve DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı arasında sözleşme imzalanarak, sosyal yaşam merkezi için ilk adım atıldı.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta yine bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Merkezin, downsendromlu çocukların daha iyi eğitim almaları ve sosyal yaşama adapte olmaları için önem taşıyacağını ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:
“Proje kapsamında, DownSendromlu bireylerin iyi ve doğru eğitim almaları, öğrenme yeterliliklerinin artırılmasını amaçlıyoruz. Bunlar için de ihtiyaç duyulan fiziksel mekanların tasarım çalışmalarına başladık. Bu çalışmaları yaparken de uzmanlardan faydalanacağız. Kentimiz, hatta bölgemiz için de bir ilk olacak bir proje. Ben bu merkezin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, projemize onay veren DOĞAKA’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.