DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ 37 BİN GENCİMİZİ SAFAHATİLE BULUŞTURUYOR

Son Güncelleme :

27 Aralık 2016 - 7:41

/ kez okundu.
ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ 37 BİN GENCİMİZİ SAFAHATİLE BULUŞTURUYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ta lise öğrenimi gören 37 bin gencimize milli mücadele ruhunun eşsiz eseri Safahat hediye ediliyor.

OnikişubatBelediyesi, vefatının 80. Yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Türk Milletine armağan ettiği Şaheser olan Safahat’ı37 bin gencimiz ile buluşturarak anıyor.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada,Mehmet Akif’in, ortaya koyduğu tüm eserleri ile milletin düşüncelerine tercüman olduğunu belirterek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, kaleme aldığı şiirlerinin toplandığı değerli eseri ‘Safahat’ı, 37 bin gencimize hediye ediyoruz.Bugün, gençlerimiz Mehmet Akif’in özlemini duyduğu bir ülkede yaşamaktalar. Yaşamı boyunca ‘milletin şairi’ olmuş ve kendisini hep arka planda tutmuş olan Mehmet Akif Ersoy, inandığı doğruların arkasında hep dik durmuştur” dedi.

Gençliğin Mehmet Akif’i daha iyi anlamalarını önemsediklerini belirten Başkan Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“15 Temmuz ruhunu 100 yıl evvel‘Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek, işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ dizeleri ilevurgulayan Milli Şairimiz, gençlerimiz için en güzel rol modellerden birisidir. Gençlerimizin, milli şairimizi ve onun miras bıraktığı dizeleri daha iyi anlamalarını çok önemsiyoruz. Milli Mücadelenin eseri olan ‘Safahat’ı bu milletin kalbinde ve hafızasında yaşatmaya devam edeceğiz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. Yılında rahmetle anıyoruz. Rabbimiz C.C. mekânını cennet etsin.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.