DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,62 % 0,93
ÇEYREK A. 4.099,95 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Önce Oku’ Projesi Kitabı Sevdirecek

Son Güncelleme :

14 Nisan 2016 - 12:53

/ kez okundu.
Önce Oku’ Projesi Kitabı Sevdirecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Elbistan Gençlik Merkezi, ‘Önce Oku’ isimli proje çerçevesinde ilçedeki kamu kurumları ve kıraathanelerde mini kütüphaneler oluşturmaya başladı.
İlçe genelinde 7’den 70’e toplumun her kesimine kitap okumayı sevdirmek amacıyla başlatılan ‘Önce Oku’ projesindeki ilk mini kütüphane, Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) oluşturuldu. Daha önce de sıra bekleyenlere kitap dağıtılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) açılan mini kütüphane, hasta ve yakınlarının büyük ilgisi ile karşılaştı.
Özel çalışma hakkında bilgi aktaran Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, ‘Önce Oku’ projesinin kamu kurumlarında, kıraathanelerde ve otobüs duraklarında uygulamayı planladıklarını söyledi.
İlk etapta 11 mini kütüphanenin kurulacağını belirten Yılmaz, “52. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla özel bir etkinliğe imza atmıştık. Gençlik Merkezimize üye gönüllü gençlerimiz, her gün yüzlerce hastanın diş tedavisi için gittiği Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) sıra bekleyen hastalara ve yakınlarına kitap dağıtmıştı. Bu organizenin büyük ilgi görmesi üzerine, bu tür kurumlarımızda mini kütüphane alanları oluşturmaya karar verdik. İlk mini kütüphanemiz de Elbistan ADSM ve bir kıraathaneye yerleştirildi. Şuana kadar edindiğimiz izlenime göre vatandaşlarımızın ilgisi büyük.

Her yaştan vatandaşa göre kitapların yer aldığı mini kütüphanelerimizin sayısını önümüzdeki günlerde arttıracağız. İlk etapta ilçe genelinde 11 mini kütüphane kurulacak” dedi.
Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, “Hemşerilerimizin kitapla daha çok haşır neşir olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Daha çok kitap okuyan bir genç nesil yetiştirmek istiyoruz.

Kitapların insan hayatının her anında okunabileceğini biliyoruz. Gençlik Merkezi olarak hemşerilerimize bu fırsatı tanıdık. Şuana kadar geri dönüşler çok olumlu. Mini kütüphanelerimizde her yaş kesimine göre kitaplarımız mevcut. İlçemizde 7’den 70’e toplumun her kesimine kitabı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, bilgiye ve öğrenmeye olan ilginin artmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde sıra bekleyen hastalar ve yakınları ise, mini kütüphanedeki kitapları ilgi ile okurken, yapılan uygulamadan dolayı Elbistan Gençlik Merkezi’ne ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.