DOLAR 32,4134 % 0.17
EURO 35,0097 % -0.26
GRAM ALTIN 2.324,34 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,29 % 0,17
BITCOIN 2.295.388 1.624
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Okumuş TÜRKİYE’DE BAŞKA BÖYLE ALAN YOK

Son Güncelleme :

17 Nisan 2018 - 15:17

/ kez okundu.
Okumuş TÜRKİYE’DE BAŞKA BÖYLE ALAN YOK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kuş cenneti Gavur Gölünün yaşatılması için büyük çaba sarf eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “bütün çabalarımıza rağmen Gavur gölünü küçük bir alanda bile yaşatamadık. Bundan sonra çocuklarımız, torunlarımız bunların fotoğraflarıyla yetinecekler.” Diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Türkoğlu Belediyesi tarafından “Geçmişten Geleceğe Mirasımız” adlı Gavur Gölü fotoğraf sergisi açılışı gerçekleşti.

Türkoğlu Belediyesi hizmet binasında düzenlenen  “Geçmişten Geleceğe Mirasımız” adlı Gavur Gölü Fotoğraf Sergisine, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Prof.Dr. Durmuş Öztürk, Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Şube Başkanı Erdoğan Güçlü, Edebiyatçı-Yazar Mustafa Okumuş, TEMA Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akbolat, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

‘Geçmişi On Bin Yıl Öncesine Dayanan Domuz Tepe Höyüğü ’de Burada’

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Kışın 40,50 bin dönümü su bastığında bile gittiğimiz zaman av yapabildiğimiz balık tuttuğumuz bir mikro havza dünyanın en büyük kuş göç yollarından, yüzlerce çeşit kuşa, balığa ev sahipliği yapan bir mikro ekolojik havza en güzel kuş cennetlerinden bir tanesi. Kuşlarıyla 2-3 bin yıl önce nesli tükenen Maraş filleriyle ve en önemlisi de Gavur Gölü, hemen bitişiğinde olan domuz tepe höyüğünde ki kazılar burada. 10 bin yıllık geçmişe sahip höyük gibi burasıda 9,10 bin yıllık tarihe sahip Gavur gölü o zamandan bugüne verimli ve çevresinde ki insanlara faydalı olan bir göl. Kuşuyla, balıklarıyla hatta 1960’larda kurutuldu ve toprağı satıldı, kömür gibi yakıldı. Kamışı pürçüğüne kadar birçok yerde yaşayan medeniyetin karnını doyurdu şuan Maraş müzesinde sergilenen Maraş Fili gavur gölünde 1970’li yıllarda kazı yapan tarlasını işleyen Mehmet Bolat tarafından bulundu ve müzede sergileniyor. İlçeye değer katan çok kıymetli fotoğrafları sergilerle, arşivlerle, anılarla büyüklerimizin ve hemşerilerimizin hafızalarını tekrardan yenileyecek, dedi.

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Şube Başkanı Erdoğan Güçlü; “Geçmişimiz geçmişte kaldı, Biz geleceğimize sahip çıkalım. Sözüyle yola çıkarak, Gavur Gölüne bu haliyle de sahip çıkarsak, gelecek nesillere aktarabilirsek ne mutlu bize. Bu serginin zaten açılmasındaki maksat insanlarımıza bu işin nasıl olduğunu, nereden, nerelere geldiğini  ifade etmektir. Bu resimler çok şeyleri ifade ediyor.”şeklinde konuştu.

Edebiyatçı- Yazar Mustafa Okumuş; “Gavur Gölü doğal güzellikler içinde saklayan güzel bir alanımızdır. Gerek dünya ekolojik sistemde, gerekse çevre ekolojisinde çok önemli yaşamsal bir alandı, kurutuldu. O alana sahip çıkabildiğimiz ölçüde, biz de geleceğimize karşı bir sorumluluktan kurtuluruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çehre, bir doğal alan bırakmak bugünkü yetişkinlerin önde gelen görevleridir. bu serginin açılmasına katkı sağlayan, Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a yürekten teşekkür ediyorum. Her türlü kültürel etkinliklerde  ve çalışmalarda daima öncülük yaptı.”ifadesini  kullandı.

Prof. Dr. Durmuş Öztürk; “Türkoğlu Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla, ilçemizde bulunan Gavur Gölünün doğal yaşamı, kültürel yaşamının fotoğraf sergisini yaptık. Burası bozulmadan koruyup, gelecek kuşaklara aktarmamız gereken harika bir doğal alan. Bu doğal alanımızı koruyup gelecek kuşaklara aktarmamız lazım, Dedi.

Tema Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdurrahman Akpolat; “Her zaman sosyal ve kültürel konuda öncülük yapan Sayın belediye başkanımız Osman Okumuş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ekolojik değeri çok büyük olan sulak alanlardan bir tanesi ve hiçbir yerde aynı cinsten kuşların bulunmadığı ender yerlerden bir tanesi burasının çok iyi korunması önemlidir.”diyerek konuştu.

Gavur Gölü fotoğraf sergisi, Türkoğlu Belediyesi hizmet binasında beş gün boyunca sergilenecektir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3308

SATIŞ

32,4134

FARK

% 0.17
Dolar EURO

ALIŞ

34,9373

SATIŞ

35,0097

FARK

% -0.26
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,8786

SATIŞ

41,1891

FARK

% 0.4
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8577

SATIŞ

35,9350

FARK

% 0.18
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,9007

SATIŞ

23,9354

FARK

% 0.24
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.717,44

SATIŞ

3.800,29

FARK

% 0,17
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.323,40

SATIŞ

2.324,34

FARK

% 0,17
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.295.388

DEĞİŞİM

1.624

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER