DOLAR 32,5674 % 0.06
EURO 34,8749 % 0
GRAM ALTIN 2.435,42 % 0,22
ÇEYREK A. 3.981,91 % 0,22
BITCOIN 66.754,00 0.663
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OKULU VE TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI

Son Güncelleme :

10 Nisan 2015 - 12:11

/ kez okundu.
OKULU VE TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

ÇAY TAŞTI OKUL VE TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI
– ELBİSTAN’DA HURMAN ÇAYI’NIN YAĞMUR VE ERİYEN KAR NEDENİYLE YÜKSELEN SULARININ SELE DÖNÜŞMESİ SONUCU BİR İLKOKULUN BAHÇESİ İLE BAZI EV VE TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Hurman Çayı’nın yağmur ve eriyen kar nedeniyle yükselen sularının sele dönüşmesi sonucu bir ilkokulun bahçesi ile bazı ev ve tarım arazileri sular altında kaldı.
Önceki gün başlayan yağmurla birlikte eriyen kar suları Hurman Çayı’nın taşmasına neden oldu. Karahüyük Mahallesi’nde 10’a yakın ev ve ahır su altında kaldı. Evlerdeki vatandaşlar, hem kendilerini hem de ahırlardaki hayvanlarını sel sularından kurtarmak için büyük uğraş verdi.
Mahallenin içine kadar ilerleyen sel, Karahüyük İlkokulu’nun bahçesini de su altında bıraktı. Öğretmenler, öğrencilerin bahçeye çıkmasına engel olurken aileler de çocuklarının durumlarını görmek için okula akın etti.
Sel nedeniyle bin dönüme yakın tarladaki ürün de zarar gördü. Selin vurduğu Karahüyük Mahallesi’ne çok sayıda iş makinesi gönderildi. İş makineleri bir yandan suların mahalle içine dolmaması için çalışırken, kamyonlar da taşkın olan bölgelere toprak ve dolgu malzemesi taşıdı.
Mahallede yaşanan taşkın ve selle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karahüyük Mahallesi Muhtarı Mehmet Ünal, selin büyük çaplı maddi hasara neden olduğunu söyledi.
En büyük tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu vurgulayan Ünal, “Akşamki yağmurlardan dolayı Hurman Çayı taştı. Geçtiğimiz haftalarda da taşkın olmuştu ama sular mahallemize ulaşamamıştı. Şu anda sular mahallemizi tehdit ediyor. 10’a yakın ev ve ahır su altında kaldı. Okulumuzun bahçesini su bastı. Çok şükür can kaybımız yok ucuz atlattık. Vatandaşlarımız hayvanlarını kurtarmak için sabah erken saatlerden beri çalışıyor. Bin dönüme yakın arazimiz su altında. Yüz binlerce liralık zararımız var. Suların ne zaman çekileceğini bilmiyoruz. DSİ’nin Hurman Çayı’nda mutlaka acilen çalışma yapması gerekiyor. Mahallemiz tehlike altında” diye konuştu.
Bahçesi su altında kalan Karahüyük İlkokulu’nda inceleme yapmak üzere mahalleye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise okulda her türlü önlemi aldıklarını ve tehlikenin artması durumunda okulu tahliye edeceklerini kaydetti.

ÇAY TAŞTI OKUL VE TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI ELBİSTAN'DA HURMAN ÇAYI’NIN YAĞMUR VE ERİYEN KAR NEDENİYLE YÜKSELEN SULARININ SELE DÖNÜŞMESİ SONUCU BİR İLKOKULUN BAHÇESİ İLE BAZI EV VE TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI ÇAY TAŞTI OKUL VE TARIM ARAZİLERİNİ SU BASTI ELBİSTAN'DA HURMAN ÇAYI’NIN YAĞMUR VE ERİYEN KAR NEDENİYLE YÜKSELEN SULARININ SELE DÖNÜŞMESİ SONUCU BİR İLKOKULUN BAHÇESİ İLE BAZI EV VE TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.