DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.339,19 -1.066
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!

Son Güncelleme :

30 Ağustos 2023 - 13:18

/ kez okundu.
Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırın!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi, göz bölümünde hizmet veren Göz hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Abdik Okullar Açılmadan Çocukların Göz Muayenelerini Yaptırmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Yaz tatilinin bitmesine az bir süre kaldığını hatırlatan Göz hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Abdik, ailelerin yaz tatilini fırsat bilerek çocuklarının göz muayenelerini yaptırmalarında fayda olduğunu söyledi.

Göz hastalıkları arasında yer alan miyop, astigmat ve hipermetropun, aileler tarafından fark edilemediğinde, çocukların okuldaki ders başarısının düştüğünü kaydeden Abdik, “Bu rahatsızlıklar, ders çalışırken çocukların motivasyonunu da olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

“Çocuğum tembel, ders çalışmayı sevmiyor” gibi düşünen ebeveynlerin aklına göz hastalıkları gelmeli diyen Dr. Abdik, düzenli göz muayenesinin erken tanı ve tedavide büyük rol oynadığını vurguladı.

Göz rahatsızlığı yaşayan çocukların, genelde görüntüyü odaklamak için başını yan tutarak veya gözlerini kısarak baktıklarını kaydeden Abdik, bu gibi davranışların yanı sıra; çocukların baş ve göz ağrısı da hissedebileceklerine dikkat çekti.

Okul öncesinde 5 – 6 yaştan erken dönemde, bebek ve çocuklarda taramaların yapılmasının hastalıkların erken tespitinde gerekli olduğunu belirten Göz hastalıkları Uzmanı Dr. Onur Abdik, şu bilgileri verdi: “Özellikle bu dönemde göz tembelliği yönünden çocuklar mutlaka göz muayenesinden geçirilmelidir. Her sağlıklı çocuk bile her yıl düzenli göz muayenesi olmalıdır. Göz sağlığı, okuldaki başarıyı doğrudan etkiliyor. Gözde bir rahatsızlık olup olmadığı konusunda aileler çok bilinçli hareket etmelidir. Bu konuda öğretmenlere de büyük görev düşüyor”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.