DOLAR 32,3402 % 0.27
EURO 35,1387 % -0.02
GRAM ALTIN 2.310,25 % 1,44
ÇEYREK A. 3.777,26 % 1,44
BITCOIN 2.285.691 1.886
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OKAY’IN MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI

Son Güncelleme :

11 Mart 2016 - 16:29

/ kez okundu.
OKAY’IN MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin sarsılmaz ve bölünmez bütünlüğünün bir belgesi olduğunu söyledi.

Başkan Okay, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de kabul edilen İstiklal Marşı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle yayınladığı mesajında, İstiklal Marşı’nın Türk milletinde uyandırdığı derin duyguları dile getirdi.

Küllerinden yeniden doğan Türk milletinin birlik ve kardeşliğini pekiştirme çabasına Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’yla çok büyük katkı sağladığını aktaran Başkan Okay, mesajında şunları söyledi:  “İşgal altındaki vatan topraklarının milli ruhunu İstiklal Marşı’yla kaleme alan merhum Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu, birliğini ve beraberliğini en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 95. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.