DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
GRAM ALTIN 2.308,80 % 1,37
ÇEYREK A. 3.774,89 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OKAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİ MESAJI

Son Güncelleme :

20 Ocak 2016 - 14:43

/ kez okundu.
OKAY’IN KURTULUŞ MÜCADELESİ MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 21 Ocak 1920’de başlayan ve 12 Şubat 1920’de sona eren Maraş’ın Kurtuluş Mücadelesi ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, Maraş’ın yaktığı kurtuluş ateşinin tüm ülkeyi sardığını hatırlattı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 21 Ocak 1920’de başlayan Maraş’ın kurtuluş mücadelesiyle ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Okay, 22 gün süren Maraş’ın destansı kurtuluş mücadelesiyle ilgili yayınladığı mesajında şunları söyledi: “Maraş’ın kurtuluş mücadelesi bir diriliş ve kendine gelmenin ifadesidir.  Bin yıldır var olduğumuz topraklarda gelecek kuşaklara aktarmaya niyetli olduğumuz temel motivasyon; mirasa sahip çıkma duygusudur. Yüzlerce yılın birikimine sıkı sıkıya bağlıyken, gelecek yüz yıllara bırakacak değerler oluşturmalıyız. Her şeyden önce bu topraklara karşı vazifemiz ve ecdada karşı borcumuzdur bu. Tek başına hamaset yaparak, var olmak mümkün değildir. Oysa tarih bir yandan okunurken diğer yandan yazılmaya devam etmelidir. Varlığımızın ispatı anlamında; sosyal dinamikleri diri ve canlı tutmanın yolu budur. Tarih hem okunmalı hem de yazılmalıdır. 21 Ocak’ta tutuşturulan bağımsızlık ateşi 12 Şubat’ta insanımızın zaferiyle tamamlanmıştır. Koşullar ve zaman değişmiş olsa da, milletimizin mücadelesi sürmektedir. Daha müreffeh bir ülke için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşünceyle, kurtuluş savaşımızın fitilini ateşleyen milli kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.