DOLAR 32,5493 % 0.25
EURO 34,8078 % 0.15
GRAM ALTIN 2.497,60 % 1,43
ÇEYREK A. 4.083,58 % 1,43
BITCOIN 2.075.196 4.716
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OKAY, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Son Güncelleme :

26 Mart 2015 - 13:29

/ kez okundu.
OKAY, MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek mahalleler hakkında istişarelerde bulundu. Başkan Okay, muhtarların ve belediye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla tüm mahallelerin sorunlarının tek tek giderildiğini kaydetti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kalkan, Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyeleri ve merkez mahalle muhtarlarının katıldığı akşam yemeği toplantısında bir araya geldi.

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak kuruluşun birinci yılını geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Okay, yaptığı konuşmasında bu süre içerisinde yapılan hizmetlere anlattı.

“Bir yıl içerisinde bir dikili ağacı bile olmayan bir belediyeden, bir günde 26 ayrı noktada şantiye kuran bir belediye dönüştük” diyen Başkan Okay, yapılan tüm hizmetlerde mahalle muhtarlarının payının büyük olduğunu anlattı.

Seçim sürecinde vaat edilen tüm hizmetleri bir bir gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Seçim sürecinde gezdiğimiz bölgelerimizi şuanda nakış nakış işleyerek vaat ettiğimiz hizmetleri bir bir yerine getiriyoruz. Bugüne kadar bize iletilen her konuya çözüm bulmaya çalıştık. Hiçbir konuda bahane üretmedik ve üretmeyeceğiz. Mahalle muhtarlarımızın aktardıkları sorunları gidererek mahallelerimize yapabileceğimiz farklı hizmetler konusunda istişarelerde bulunduk. Her mahallemizi seçim sonrası da tek tek gezerek yapılan işleri bizzat yerinde inceledim. Bizim en büyük sorunumuz olan alt yapıyı seçim sürecine kadar yüzde 80 oranında çözmüş olacağız. Köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizin ve merkezde bazı mahallelerimizin alt yapı sorunlarını büyük ölçüde tamamladık. Seçim sürecine kadar planladığımız kilit parke ve asfalt çalışmalarını tamamlayacağız. Bu çalışmaların ardından mahallelerimize kalıcı hizmetler için çalışma başlatacağız.”

Merkez mahallelerin ara sokaklarına döşenmek üzere 80 bin ton asfalt ihalesi yapıldığını anlatan Başkan Okay, şunları söyledi;

“Mahallelerimizde ortalama 5 ila 10 yıllık asfaltlar olduğunu tespit ettik. Çok kötü durumda olan sokaklarımız mevcut. Bu sokaklarımızı iyileştirmek için 80 bin ton asfalt ihalesi yaptık. Hem kendi asfalt tesisimizde hem de ihalesini yaptığımız asfaltla merkez mahallelerimizin sokaklarını tertemiz hale getireceğiz.Armadaş, havaların düzelmesiyle çalışmalarına başladı. Biz de Armadaş’ın ardından asfalt çalışmasını tamamlayacağız. Sokaklarımız halkımızın layık olduğu şekilde pırıl pırıl olacak.”

Mahalle muhtarlarını belediye binasında gördüğü zaman mutlu olduğunu anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Muhtarlarımızın ziyaretleri bizleri çok mutlu ediyor. Her konuda istişare yapıyoruz ve değerlendirmelerde bulunuyoruz. Kapımız her zaman her kese açıktır. Özellikle muhtarlarımızın bizleri ziyaret ederek vatandaşın sorun ve sıkıntılarını aktarmaları bizleri daha da mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de muhtarlarımızı bekliyorum.”

Başkan Okay’ın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan ve Başkan Yardımcısı Muharrem Kalkan, yayılan ve yapılacak olan projeler hakkında muhtarları bilgilendirdi. Daha sonra muhtarların sorularına cevaplayan Başkan Yardımcısı Alparslan ve Kalkan, planlan tüm hizmetlerin zamanında yapılacağını ifade ederek, eksik kalan noktaların ise istişarelerle çözüleceğini kaydetti.

NST_1249 1 2 NST_1134 NST_1148 NST_1173 NST_1248

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.