DOLAR 32,4789 % -0.2
EURO 34,9429 % 0.3
GRAM ALTIN 2.436,83 % 0,56
ÇEYREK A. 3.984,21 % 0,56
BITCOIN 64.759,37 1.199
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OKAY, KADIN TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR

Son Güncelleme :

08 Mart 2016 - 16:47

/ kez okundu.
OKAY, KADIN TOPLUMUN TEMEL TAŞIDIR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Kadın, aile biriminin temel kodu ve toplumun değerli bir yapı taşıdır” dedi.

Başkan Okay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Dulkadiroğlu Belediyesi’nin düzenlediği programda kadınlarla bir araya geldi. Bir konuşma yapan Başkan Okay, nesiller yetiştiren kadına verilmesi gereken değerin altını çizdi. Özellikle medeniyetimizin kadına verdiği önemi vurgulayan Başkan Okay, “Bizim medeniyetimiz kadını kıymetli kabul etmektedir ve erkeğe bu bağlamda sorumluluklar yüklemektedir” dedi.
Ailenin temel taşını kadının oluşturduğunu kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü : “Kadın, aile biriminin temel kodu ve toplumun değerli yapı taşıdır. Huzurlu bir sosyal yapı, kadın emeği ve müdahalesi olmadan inşa edilemez. Kaynak, temel ve esas anlamına gelen ‘ana’ kavramı sosyal hayatımızın tamamı için geçerlidir.”
Dulkadiroğlu Belediyesi olarak kadınlara yönelik yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Okay, “Kadınlarımıza hizmet etmek üzere belediye olarak çeşitli çalışmalar yürütmekte ve planlamaktayız. Bu çerçevede; istihdam oluşturacak kurslar, emek evleri ve sosyal güvenlik tedbirlerini sağlayabiliriz. Maksadımız; toplumumuzun huzur ve refahını maddi ve manevi unsurlarıyla birlikte inşa etmektir” şeklinde konuştu.
Başkan Okay, konuşmasının sonunda programa katkı sağlayan Eğitim-Bir Sen komisyonuna ve programa konuşmacı olarak katılan Yazar Sema Maraşlı’ya teşekkür etti.
Konuşmasının ardından Başkan Okay, programa onur konuğu olarak davet edilen şehit ailelerinden Şehit Ahmet Çiftaslan’ın annesine günün anısına şilt hediye etti.
Başkan Okay, “Şehidimiz Ahmet Çiftaslan’ın adını yaşatacak bir parkımızı hizmete açmayı planlıyoruz. Park içerisinde şehidimizin anısına bir de anıt yapıyoruz” diyerek şehit ailesinin acısına tüm Türkiye’nin ortak olduğunu da sözlerine ekledi.
Başkan Okay’ın konuşmasının ardından yazar Sema Maraşlı katılımcılara hitap etti. Maraşlı, kadın ve İslam konulu konuşması ile katılımcılara bilgiler verdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.