DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

OKAY, ARTIK KAR EĞLENCESİ VATANDAŞIMIZA UZAK DEĞİL

Son Güncelleme :

09 Şubat 2015 - 15:37

/ kez okundu.
OKAY, ARTIK KAR EĞLENCESİ VATANDAŞIMIZA UZAK DEĞİL
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın saklı güzelliklerinden biri olan Yedi Kuyular Mevkisini tanıtmak ve vatandaşa farklı bir aktivite sunmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘1. Yedi Kuyular Kar Festivali’ne vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Necati Okay, bu etkinlikle vatandaşın tüm kar eğlencelerini denediğini ifade ederek, gelecek yıl için geniş kapsamlı programlar olacağı müjdeledi.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kar Festivali’ne vatandaşın ilgisi yoğun olurken, bu ilgi şehir merkezinden Yedi Kuyular’a kadar araç kuyruğu oluşmasına neden oldu.

Kayak merkezi yapılması gündemde olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından proje aşamasına getirilen Yedi Kuyular Mevkisini tanıtmak ve Kahramanmaraş halkını kar eğlencesiyle buluşturmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından organize edilen Kar Festivali, bir dizi etkinlikle Pazar günü gerçekleştirildi.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşlarla halay çekti. Kar motosikletine binen, vatandaşla karsambaç yiyen Başkan Okay, öncelikle trafikte yaşanan aksamadan dolayı vatandaştan özür diledi.

İlginin beklenenin çok üzerinde olduğunu anlatan Başkan Okay, Kahramanmaraşlı için artık kar eğlencesinin uzak olmadığını kaydetti.

Şehir Merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Yedi Kuyular mevkisinin Kahramanmaraşlı vatandaşların yoğun ilgi göstereceği kış turizm merkezlerinden olacağını anlatan Başkan Okay, bunun için çalışma yapacaklarını kaydederken, festivallerin de devam edeceğini müjdeledi.

Başkan Okay, bu gibi aktivitelerle bölgeyi tanıtacaklarını ve turizme açacaklarını hatırlatarak şunları söyledi: “ Kahramanmaraş’ımızda ilk defa Yedikuyular mevkiinde böyle bir organizasyon gerçekleşti. Katılım çok güzel oldu. Doğrusu bu denli bir katılımı bizde beklemiyorduk. Bu yoğun katılımdan dolayı araç trafiğinde bir takım sıkıntılar yaşandı ancak an itibariyle bu sorunlar da çözüldü. Bu tür sıkıntılardan dolayı vatandaşlardan özür diliyoruz. Ancak burada ki atmosferi iyi bir şekilde tanıtıp çevre illerden de ziyaretçileri ağırlamayı planlıyoruz.”
Büyükşehir Belediyesi’nin kayak tesisi projesinin olduğunu ifade eden Başkan Okay, bu projenin önümüzdeki kış tamamlanacağını söyledi. Başkan Okay , “İnşallah önümüzde ki yaz bu etkinliğin alt yapı çalışmalarını yapacağız. İlk defa böyle bir etkinlik düzenlememiz hasebiyle birçok aksilik yaşandı. Ancak vatandaşlarımız bu aksiliklere rağmen yoğun bir katılım gösterdiler. 5 bin civarında hemşerimizin etkinliğimize katılım göstermesi bizi fazlasıyla memnun etti. Bu katılım da bize gösterdi ki bu bölgeyi iyi bir alt yapı çalışmasıyla vatandaşlarımız için güzel bir faaliyet alanı yapacağız. Bu yıl birincisi düzenlendi. İnşallah her yıl bir önceki yıldan daha organizeli bir şekilde bu etkinliği düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu tip organizasyonların sık sık yapılacağını vurgulayan Başkan Okay, “Yabancı olan bu kayak ve kar motoru gibi tatil imkânları artık Kahramanmaraşlılara yabancı gelmeyecek. Tüm hemşerilerimiz kışın burada hoşça vakit geçirecekler. Piknikler için ve kar sporu dediğimiz bu faaliyetler için burayı tercih edecekler. Yedi kuyular Kahramanmaraş’ımızın gündemine karıyla ve doğal güzellikleriyle kış aylarında oturacaktır. Gerek Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kayak tesisleriyle ve gerekse bizim düzenleyeceğimiz amatör kayak, piknik vesaire gibi şenlikleri çok farklı organizasyonlarla zenginleştireceğiz. Gerekli alt yapı çalışmalarını yapacağız. Yol ile ilgili bir sıkıntı oldu. Hemşerilerimizden özür diliyoruz. Bu kadar yoğun bir ilgi ve alakayı bizde beklemiyorduk. İnşallah bu yolun standardını yükselterek hazır hale getireceğiz. Özellikle de bu tür faaliyetlerin olduğu günlerde araç trafiğini tek yönlü olarak Yedikuyular’a yönlendirip şehre dönüş yolunu da Turnalı istikametini yönlendirerek bu sorunu çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Kar Festivali’nde doyasıya eğelenen vatandaşlarda Başkan Okay’a memnuniyetlerini anlattı. Televizyon ekranlarında izledikleri kış eğlencelerini Yedi Kuyular’da Kar Festivali ile yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, gelecek yıl için istedikleri etkinlikleri Başkan Okay’a öneri olarak sundu.

Etkinlikte Kahramanlar Offroad Kulübü mini parkurda vatandaşları heyecanlandıran şovlar gerçekleştirirken, KADAK ekibi tarafından Kayseri’den getirtilen kar motosikletleri de bu heyecana ortak oldu.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren kayak takımları tepelerden görsel şölen oluşturarak kayak yaparken, vatandaşlarda kendi imkanlarıyla kayak heyecanı yaşadı.

Sucuk ekmek ikramının da yapıldığı festivalde, vatandaşın her türlü ihtiyacı en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bildirildi.

NST_0398 NST_0448 NST_0474 NST_0495 NST_0603 NST_0616 NST_0636 NST_0713 NST_0714 NST_9995

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.