DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öğrencilerden Türkmenlere Battaniye

Son Güncelleme :

27 Aralık 2016 - 15:30

/ kez okundu.
Öğrencilerden Türkmenlere Battaniye
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkoğlu Belediyesi tarafından başlatılan ‘Haydi Türkoğlu, Türkmenlerle El Ele’ kampanyasında, Türkoğlu Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri okul harçlıklarını biriktirerek Suriyeli Türkmenler için battaniye yardımında bulundular.
Öğrenciler Suriyeli Türkmenlere gönderilmek üzere, aldıkları battaniyeleri Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u ziyaret ederek, Belediye de bulunan toplanma merkezine teslim ettiler.
Bu duyarlı davranışlarından dolayı öğrencileri kutlayan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, duyduğu memnuniyeti belirterek şu ifadelere yer verdi; Biliyorsunuz Suriye’de savaş var. Son 5 yıldır, 2011 yılından beri Suriye’deki çocuklarımızda bu savaştan etkileniyorlar. Okullarına gidemiyorlar. İşte şuanda kış, yağmur ve kar şartlarında, sobalı ve kaloriferli evlerde oturamıyorlar. Evleri harabe şeklinde, soğuktan da etkileniyorlar.
Belediyemiz tarafından bir nebze de olsun Türkmen kardeşlerimizin bu ağır kış günlerinde yaralarını sarabilmek için 10 gün önce Halep’teki , Suriye’deki, Kahramanmaraş’taki, Türkoğlu’ndaki Türkmen kardeşlerimiz ve çocuklarımız için battaniye kampanyası başlattık. Kampanyamız 29 Aralık tarihine kadar devam etmekte olup, inşallah 2500-3000 civarındaki ailemize bunları hediye edeceğiz. Sizlerde bu yardım kampanyasına duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum.

‘DUYARLILIK TÜRK MİLLETİMİZİN KANINDA VAR’
Başkan Okumuş konuşmasına şu sözlerle devam etti; Böyle duyarlılık, bizim Türk Milletimizin kanında var. Komşusu aç iken, kendisi tok yatan bizden değildir, diyen Peygamberimizin sözü var. Peygamberimizin bu sözüne istinaden, son 5 yıldan beri mağdur olan yurt dışındaki kardeşlerimize Türk milleti olarak, yardımlarımızı hiç durmadan yapıyoruz. Gerçekten de usanmadan duyarlılık gösteriyoruz. Bunun içinde Türkoğlu’ndaki yardımsever vatandaşlarımıza ve bu konu da emeği geçen öğretmenlerimize, projede çalışan arkadaşlarımıza çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkoğlu Yatılı Bölge Ortaokulu Ali Arıcı; Belediyemizin öncülüğünde Türkmen kardeşlerimizin çocuklarına hazırlanmış olan bu kampanyaya, okulumuz öğrencileri tarafından büyük bir duyarlılık gösterildi. Gerçekten kampanyanın ilk duyulduğu andan itibaren başta, pansiyondan sorumlu müdür yardımcım Gülhan Hanım başkanlığında güzel bir çalışma başlattık.

5. sınıf öğrencisi Nisanur Güneş, Harçlıklarımızla biriktirdiğimiz paralarla battaniye topladık. Bu soğuk havalarda duyarsız kalmadık.

6. sınıf öğrencisi Hatice Zor ise, Biz hep beraber köylerimizden battaniyeler topladık, paralar biriktirdik. Onların üşümemesi için ailelerimizden yardım istedik. İşte bunların hepsi Türkmen kardeşlerimiz için yapıldı.

Ziyaret sonunda ise Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Öğretmenlere ve öğrencilere bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.