DOLAR 32,5366 % 0.23
EURO 34,7891 % 0.09
GRAM ALTIN 2.490,92 % 1,16
ÇEYREK A. 4.072,65 % 1,16
BITCOIN 2.064.442 2.768
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÖĞRENCİLERDEN MÜFTÜ VE DİYANET YAYINEVİ ZİYARETİ

Son Güncelleme :

22 Temmuz 2015 - 7:49

/ kez okundu.
ÖĞRENCİLERDEN MÜFTÜ VE DİYANET YAYINEVİ ZİYARETİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta yaz Kuran Kurslarında öğrenim gören bir grup öğrenci başta İl Müftüsü Muhammed Gevher, ilçe Müftüleri ve Türkiye Diyanet vakfı yayınevini ziyaret etti.

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Doğukent camiinde yaz Kuran Kursuna devam eden öğrencilerden yaklaşık 50 ye yakını sosyal etkinliklere katılıyor. Öğrenciler ayrıca; Kuran eğitimi, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak konulu ders görüyorlar.

Bu Kapsamda Cami İmam hatibi Fatih Balbaba’nın önderliğinde 50 öğrenci sosyal ve kültürel etkinlik çerçevesinde ilk önce İl Müftüsü Muhammed Gevher, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay ile Türkiye Diyanet Vakfı yayınevini ziyaret ettiler. Öğrenciler, İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep tarafından karşılandı.

Ziyarette Doğukent Yaz Kuran Kursu öğrencileri adına Mehmet Akif Balbaba, İl Müftüsü Muhammed Gevhere çiçek takdim etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette öğrenciler Kuran okudu, soru sordular.

İl Müftüsü Muhammed Gevher burada çocuklara öğüt verdi. Müftü Gevher, Kursiyerlere yönelik sosyal ve kültürel gelişimi destek projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerini ziyaret eden Doğukent Kur’an Kursu öğrencilerinden Mustafa Palalı’nın, Suruç’taki terör saldırısını kast ederek yönelttiği, “Bunu bir Müslüman yapmış olabilir mi?” şeklindeki sorusuna, Müftü Gevher, “Bunu bir Müslüman asla ve kat’a yapmış olamaz” şeklinde yanıtladı.

İl Müftüsü Gevher, yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Millet olarak, ülke insanları olarak devletimizle, milletimizle uykularımız kaçtı. Bu acıyı bizler yürekten yaşıyoruz. Allah hainlere fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

Müftü Muhammed Gevher öğrencilere okul hayatında başarılı olmaları için kendilerine hedef koymalarını istedi. Müftü Gevher Allah’tan bolca isteyin dedi.

Cami İmam hatibi Fatih Balbaba da çocukların Doğukent Camisine neşe kattıklarını belirtti, ziyaretin kurs öğrencilerine “tanıma ve bilgi kaynaklı” olduğunun altını çizdi.

Daha sonra toplu halde İl Müftü yardımcısı Beyazıt Kanat, Din eğitimi uzmanı Mustafa Saylak, Fevzi şahin, ile diğer çalışanlar da ziyarette unutulmadı.

Öğrenciler, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ile Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günayı da ziyaret ettiler. Hoş ve güzel sohbet içinde geçen ziyarette öğrencilere şeker, dondurma, meyve suyu, diyanet çocuk dergisi ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay ziyaretten çok memnun olduğu belirtti. Müftü Günay, “Doğukent camisi olarak bir ilki gerçekleştirdiniz. Yaz Kuran kursu öğrencileri olarak müftülüğümüzü ziyaretinizden dolayı personelim adına sizlere teşekkür ediyorum.”

Doğukent Kuran Kursu öğrencileri Türkiye Diyanet Vakfı yayınevini ziyaret edip, kitaplara göz attılar. Öğrencilere Diyanet yayınevi görevlilerince Kuranı kerim hediye edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.