DOLAR 32,5852 % 0.16
EURO 35,0042 % -0.11
GRAM ALTIN 2.438,82 % 0,11
ÇEYREK A. 3.987,47 % 0,11
BITCOIN 64.650,16 1.187
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öğrencilerden Güneydoğu’daki Güvenlik Güçlerine Duygulandıran Mektuplar

Son Güncelleme :

21 Nisan 2016 - 13:46

/ kez okundu.
Öğrencilerden Güneydoğu’daki Güvenlik Güçlerine Duygulandıran Mektuplar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta, Sergentepe Ortaokulu öğrencileri tarafından Güneydoğu’da görevli güvenlik güçlerine ulaştırılmak üzere yazılan 500 mektup, okul bahçesinde düzenlenen törenle dualar eşliğinde polislere teslim edildi. Öğrencilerden 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Hacı Mustafa Odabaşı’nın yazdığı mektup alandakileri duygulandırdı.

Okulun rehberlik öğretmeni Burak Ahmet Uzunoğlu tarafından başlatılan kampanya kapsamında 500 öğrenci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda görev alan polis ve askerlere mektup yazdı. Yazılan mektupların gönderilmesi için okulun bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı ve şehitler için Kuran okunmasının ardından öğrencilerden Hacı Mustafa Odabaşı yazdığı mektubu okudu. “Ben evde rahat uyuyayım, rahat ibadet edeyim diye siz uykusuz kalıyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Her şehit haberi duyduğumda gözlerim dolar, bir Fatiha okurum. Elimden başka bir şey gelmez çünkü. Ama bazen kendime ‘Mustafa inşallah sen de bir gün askere gideceksin. Allah’ın sevdiği kullarından isen sana şehadet şerbetini nasip etsin’ diyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” cümlelerinin yer aldığı mektup, alandakileri duygulandırdı.

Öğrencilerin yazdığı mektuplar, okul müdürü Tufan Yorulmaz tarafından tekbir ve dualar eşliğinde İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Adem Kayacı’ya teslim edildi.

Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Adem Kayacı, seslendiği öğrencilere teşekkür ederek mektupların adreslerine ulaştırılacağını belirterek, “”Askerlerimize, polislerimize iletmek istediğiniz bu mektupları severek alıyoruz. Oradaki askerlerimize, polislerimize vereceğimize söz veriyorum” dedi.

7’nci sınıf öğrencisi Hacı Mustafa Odabaşı ise içinden gelen duyguları yazarak güvenlik güçlerine manevi destek olmak istediğini ifade ederek, “Onların çok yiğit olduklarını, bizim Osmanlı torunu olduğumuzu, her zaman iman gücünün her şeyin üstesinden geleceğini ve ben de bir gün askere gideceğim için manevi olarak bir destek vermem gerektiğini yazdım. Hepsini içimden gelerek yazdım. Bir isim yok ama hepsi benim ağabeyi sayılır. Onlara manevi destek olsun diye yazdım” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.