DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Nusaybin ve Hakkari’de Hain Saldırı

Son Güncelleme :

16 Eylül 2015 - 6:42

/ kez okundu.
Nusaybin ve Hakkari’de Hain Saldırı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde terör örgütüPKK’lılar zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada birisi komiser 3polis şehit olurken, 1 polis de ağır yaralandı.

BOMBALI SALDIRI

Nusaybin İlçesi’nin Üçyol Mevkii’nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına terör örgütü PKK’lılar saat 23.40 sıralarında bombalı saldırı düzenledi. Zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lılar yola tuzakladıkları tahrip gücü bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan biri komiser 3 polis şehit olurken, 1 polis memuru da ağır yaralandı. Yaralı polis memuru Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

ÇEVRE EVLER HASAR GÖRDÜ

Tahrip gücü yüksek bombanın infilak ettirilmesiyle birlikte çevredeki evlerde de büyük hasarlar meydana geldiği belirtildi. Saldırının ardından kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin giriş ve çıkışları tutulurken, operasyonlar sürüyor.

HAKKARİ’DE 2 POLİS ŞEHİT, 1 MAHKUM HAYATINI KAYBETTİ

Hakkari-Van karayolunda polis aracının geçişi sırasında PKK’lıların düzenledikleri saldırı sonucu 2 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. Araçta bulunan 1 mahkum öldü.

Hakkari Valiliği, Hakkari-Van karayolundaki patlama ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, PKK’lıların yola önceden döşedikleri mayını infilak ettirmesiyle 2 polisin şehit olduğu patlamada Yüksekova Adliyesi’nde tutuklanan A.K.’nin de hayatını kaybettiği belirtildi.

MAHKUMUN CEZAEVİNE NAKLEDİLMESİ SIRASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: ’15 Eylül 2015 günü Yüksekova Adliyesi tarafından tutuklanan hükümlü A.K. isimli şahsın Hakkari Kapalı Cezaevi’ne nakledilmesi amacıyla Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen 2 zırhlı aracın, İlimiz Hakkari-Van karayolunun 35’nci kilometresi civarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen mayının saat 17.30 sıralarında zırhlı araçların geçişi esnasında patlatılması neticesi 2 polis memurumuz şehit, 2 polismemurumuz da yaralanırken, hükümlü A.K. ise vefat etmiştir.

“ÖRGÜTE YÖNELİK OPERASYON DEVAM ETMEKTEDİR”

Saldırının ardından yaralılarımız ivedi şekilde Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken bölgeye takviye kuvvet gönderilmiş olup; bölücü terör örgütüne yönelik başlatılan operasyon devam etmektedir. Şehitlerimize ve vatandaşımıza Allah’tan rahmet, şehitlerimizin ve vatandaşımızın değerli ailelerine ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.’

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Hakkari-Van karayolunda PKK’lıların yola önceden döşedikleri mayının inflak etmesi sonucu Mehmet Tuğal ile Serkan Çölkesen isimli polisler şehit oldu. Patlamada yaralanan polis memurlarının Hakkari Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri sürüyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.