DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

NADIR MAHALLESİNDE HAREBE YAPILAR

Son Güncelleme :

02 Nisan 2015 - 6:26

/ kez okundu.
NADIR MAHALLESİNDE HAREBE YAPILAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

 

Kent yaşamını olumsuz etkileyen yarı yıkık harabe niteliği taşıyan yapılar belediyemiz ekipleri tarafından yıkılarak temizleniyor.

 

Önceki gün Erçene Mahallesinde gerçekleştirilen yıkım sonrasında Nadır mahallesinde de çalışmalar başlatıldı.

 

Afşin’de, kent yaşamını olumsuz etkileyen ve görüntü kirliliğine yol açan yarı yıkık harabe niteliği taşıyan yapıların yıkımına Afşin merkezde başlanmasının ardından, Nadır mahallesinde devam ediyor.

 

Büyükşehir yasası ile birlikte Mahallemiz olan eski Köy ve Kasabalardaki ören yerleri, yıkıntı harabeleri hem görüntü kirliliğine neden olan,  hem tehlike arz eden harabeleri temizleyeceğiz demiştik. Bunun için izlediğimiz yol şu muhtarlarımızla bir plan kuruyoruz. Vatandaşlarımızın dilekçelerini alıyoruz, ondan sonra harabeleri temizliyoruz, yerlerini düzeltiyoruz. Vatandaşın istifadesine kullanımına sunuyoruz. Tabi zaman la yarışıyoruz. Afşin de yaklaşık 20 yıldır verilecek hizmetleri devamlılık sağlanamamış. Bizim iddiamız bu konuda mütevazı değiliz. Biz 20 yıllık hizmet eksiğini 4 yılda kapatacağız dedik. Çünkü dört yılımız kaldı. Çift vardiya çalışıyoruz gündüz merkezde işlerimizi yapıyoruz, gecede hem merkez de hem mahallelerimiz de yıkık harabeleri temizliyoruz. İnşallah bu çalışmalar kesintisiz devam edecek. Vatandaşlarımızın bize güvenleri sonsuz.  Bizde sadece diyoruz ki bize sadece dua edin. Sizin duanızla biz başarırız. İnşallah daha güzel şeyleri de hayata geçireceğiz.  Yıkılan yerler sonucun da çıkan hafriyatları mahallenin ihtiyaçlarını tahsis edecek özel mülkiyet sahiplerine bırakılıyor. Kamu tüzel kişilere ait olanlar da köyün ortak ihtiyaçları için kullanılacak.  Bunlar taziye evi, yeşil alanlar olarak değerlendireceğiz. Bu çalışmalar için herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Toplu bir temizlik çalışması yapıyoruz vatandaşlardan isteğimiz şu, bizim bir tane iki tane yıkım için gelmek büyük bir masraf kaynağı. Bize özellikle bizden şu an itibariyle istesinler biz yapalım daha sonra dönüşümüz çok zor olur vatandaşlar kendileri kaldırmak zorunda kalabilir o yüzden özellikle ben vatandaşlarımızdan bize başvurmalarını istiyoruz. Biz köye geldiğimizde komple bitirmek istiyoruz. Defalarca dönmek istemiyoruz  bu temizlik çalışması bittikten sonra olacak harabeleri biz vatandaştan kendisini kaldırmalarını isteyeceğiz o yüzden vatandaşlarımız baş vursunlar temizlik yaparken aradan çıkartalım sonra dan maddi külfet içine girmesinler” dedi.

Yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyetleri dile getiren Mahalle sakinleri adına Nadır Mahalle Muhtarı İsrafil Çevik; Köyümüzün yıkı dökük evlerini yıkmak için başkanımızla beraber mücadele ediyoruz. Buralar hep tehlike arz ediyor. Zamanında sökülmedi. Şimdi başkanımız çalışmalarını yaparak bizleri ve çocuklarımızı tehlike arz eden yerlerden kurtulmamıza vesile oluyor. Başkanımıza, şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.