DOLAR 32,5417 % 0.25
EURO 34,7477 % 0.04
GRAM ALTIN 2.488,59 % 1,07
ÇEYREK A. 4.068,84 % 1,07
BITCOIN 2.077.276 3.801
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MÜSİAD K.maraş Şube Başkanı konuştu

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2016 - 6:46

/ kez okundu.
MÜSİAD K.maraş Şube Başkanı konuştu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, kentte faaliyet gösteren birkaç büyük inşaat firması hakkında çıkarılan “iflas” söylentilerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, dedikoduların kent ekonomisine zarar verdiğini söyledi.
Şirikçi, yaptığı açıklamada, son dönemde art niyetli kişilerce ortaya atılan ve yayılan haberlerin sadece dedikodudan ibaret olduğunu vurguladı. Yayılan gerçek dışı söylentilerin Kahramanmaraş ekonomisine zarar verdiğine dikkat çeken Atıf Şirikçi, “Hakkında ‘iflas’ söylentisi çıkarılan şirketlerin her biri sektörün önde gelen firmaları. Bu firmalarımız, işlerine devam ediyorlar. İflas söz konusu değil. Bu tür söylentiler, hem inşaat sektörüne hem de Kahramanmaraş ekonomisine zarar veriyor” dedi.
İnşaatın, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna işaret eden Şirikçi, “İnşaat sektörü ve bu sektörü destekleyen diğer yan sektörlerde on binlerce kişi çalışıyor. Aslı astarı olmayan söylentiler, sadece firmaların sahiplerini değil, sektörde çalışan, bu işten evlerine ekmek götüren insanlarımıza da büyük zarar veriyor” diye konuştu.

“SÖYLENTİLERE İTİBAR EDİLMEMELİ”
Kahramanmaraş’ın; bilgi birikimi, sanayi ve ticaret alanındaki tecrübesiyle önemli bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirten Şirikçi, şöyle devam etti:
“Kentin sahip olduğu bu zenginliklerin ve potansiyelin kıymetini bilmek lazım. Bu şehir hepimizin. Hepimiz aynı gemideyiz. İnşaat sektörü bu dedikodular nedeniyle zarar görürse, domino etkisiyle diğer sektörler de zarar görür, kentin ekonomisi zarar görür. Bu da Kahramanmaraş’ta yaşayan her bireyi doğrudan veya dolaylı olarak etkiler. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz, bu tür aslı olmayan söylentilere itibar etmemeleri.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.