DOLAR 32,5855 % 0.3
EURO 35,0370 % 0.17
GRAM ALTIN 2.458,28 % 0,91
ÇEYREK A. 4.019,28 % 0,91
BITCOIN 64.246,00 0.284
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mülteci Çocuklarla Dayanışma Programı

Son Güncelleme :

04 Mart 2016 - 16:26

/ kez okundu.
Mülteci Çocuklarla Dayanışma Programı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Merkezi İstanbul’da bulunan ASİTANE Kültür Sanat Eğitim ve Dayanışma Vakfının etkinlikleri kapsamında, kış aylarında “Sevgimizi Dokuduk İlmek İlmek” isimli bir kampanya düzenlenerek katılımcıların Suriyeli çocuklar için bere örmeleri teşvik edilmiş, 10.000 çocuğa bere verilmesi hedeflenirken insanların yoğun ilgisi sonucu 40.000 civarında bere örülmüştür.

Bu berelerin 15.000 adedi Ocak ayı içerisinde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezinde ve İlimizdeki çocuklara dağıtılırken bir kısmı da özellikle Bayır-Bucak Türkmen çocuklarımıza gönderilmiştir.

Berelerin İlimizde dağıtımı esnasında AFAD – UNICEF Okulu öğrencilerince sergilenen bestesi ve güftesi kendilerine ait  “Şükran Türkiye” isimli parça dinleyicilerin beğenisini alması üzerine aynı koronun İstanbul’a daveti Valiliğimizce de uygun görülmüştür.

Kampanyayı düzenleyen ASİTANE Vakfı ve Beyoğlu Belediyesince müşterek olarak 29 Şubat 2016 günü İstanbul Cemal Reşit Rey konser salonunda kampanyaya iştirak edenlere teşekkür amaçlı düzenlenen resepsiyonda ASİTANE Vakfı çocuk korosuyla birlikte Kahramanmaraş UNICEF-AFAD Okulu öğrencilerinin sunduğu şarkılar tüm konuklara duygulu anlar yaşatmıştır.

Vakıf tarafından kampanya’ya katılan ve destek olanlara yapılan teşekkür konuşması ve plaket töreninde Cumhurbaşkanımızın Muhterem Eşleri Sn. Emine ERDOĞAN, Başbakanımızın Muhterem Eşleri Sn.Dr. Sare DAVUTOĞLU ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sn. Sema RAMAZANOĞLU tarafından kendilerinin kampanya’ya destek olmak amacıyla ördükleri bereler bu törende İlimizden giden çocuklara takdim edilmiştir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.