DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin dava ertelendi

Son Güncelleme :

12 Mart 2016 - 8:24

/ kez okundu.
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin dava ertelendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan dava açılan dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Dursun Özmen’in yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer, oğlu Furkan, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile BBP Genel BaşkanıMustafa Destici katıldı.

Sanık Özmen ise duruşmaya katılmazken, mahkeme heyeti, avukatların taleplerini aldıktan sonra duruşmayı 2 Haziran’a erteledi.

BBP Genel Başkanı Destici, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 Mart’ta eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile hayatını kaybeden 5 kişiyi şehadetlerinin 7. yılında anacaklarını belirtti.

Ana şüphelerin 7 yılda aydınlatılamadığını savunan Destici, “7 yıl olmasına rağmen hala bu sürecin aydınlatılmamış olması hem Türkiye için, hem bu süre zarfında Türkiye’yi yönetenler için, hem Türk hukuk sistemi ve onun başında bulunanlar için bir yüz karası ve utanç vesilesidir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, her konuşmasında haktan, hukuktan, adaletten, faili meçhullerin aydınlatılacağından ve herkes için adalet vadettiğini belirten Destici, kendilerinden dava konusunda söz değil uygulama beklediklerini söyledi.

Başından itibaren hukuk sürecini takip ederek bu meselenin aydınlatılması için bütün girişimleri yaptıklarını dile getiren Destici, şunları kaydetti:

“Biz yorulmayacağız, bıkmayacağız, usanmayacağız. Bizim yorulmamızı, bıkmamızı ve usanmamızı bekleyenler avuçlarını yalarlar. Biz bu mesele aydınlatılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız. Nereye kadar takip etmemezi gerekiyorsa, ne kadar süre takip etmemiz gerekiyorsa o kadar süre bu sürecin takipçisi olacağız. Ama bizim arzumuz ve isteğimiz kısa sürede bu sürecin aydınlatılması ve kamuoyuyla aydınlatılmasıdır. Biz bu meselenin sadece ailelerin değil bütün milletimizi ve kamuoyunu tatmin edecek bir şekilde aydınlatılmasını bekliyoruz. Bu konunu takipçisi olduğumuzu haykırmak istiyorum.”

Bu arada, davanın devam ettiği esnada bazı partililer adliye önündeki yolu trafiğe kapattı.Polis ekiplerinin sözlü ikazlarına karşılık vermeyen grup yol kapatma eylemini devam ettirdi. Bunun üzerine polisle grup arasında arbede yaşandı. Partililerin polislere plastik ve cam şişe atması üzerine çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

Yaklaşık 10 dakika süren yol kapatma eylemi ve gerginlik, bazı parti görevlilerin araya girmesiyle son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.