DOLAR 32,5759 % 0.07
EURO 35,0035 % 0.37
GRAM ALTIN 2.429,84 % 0,27
ÇEYREK A. 3.972,79 % 0,27
BITCOIN 64.217,99 -3.68
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 25°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MİLLİ İTTİFAK BASIN’LA BİR ARAYA GELDİ

Son Güncelleme :

02 Mayıs 2015 - 13:50

/ kez okundu.
MİLLİ İTTİFAK BASIN’LA BİR ARAYA GELDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

“Milli İttifak” milletvekili adayları basınla bir araya geldi.

7 haziran 2015 yılında yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerine ortak giren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin milli ittifak adayları bu sabah Kervanhan’ da basınla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Milli ittifakın adayları Haşim Yanar, Ömer Polat, Ali Kıvrak, Erkan Pınarbaşı, Hasan Kızıldağ, Kadir Gündeş, Ahmet Hocaoğlu ve Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten,  Büyük Birlik Partisi İl Başkanı   Hayati Baktur katıldı.

Açılış konuşmasında Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten, “Milli İttifak ile ortaya çıkan sonucun Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, Muhterem kardeşlerim, biz, bize duyulan güveni boşa çıkarmadan insanlarımızın beklediği sonucu ortaya çıkartarak bu ittifakla Milli Görüş İktidarının önünü açacak bir başarıyı ve Yaşanabilir bir Türkiye’yi kurmaya hazırlanıyoruz.” dedi.

Milli ittifakın 1. Sıra adayı BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar; Türkiye ekonomisinin çok kötü olduğu dış ticaret açığının 100 milyar doları bulduğunu ve Türkiye’de son 3 ayda % 35 devalüasyon olduğunu ve Türk parasının değer kaybettiğini, halkın 3 ay içinde % 35 oranında fakirleştiğini “söyledi.

milli2

Yanar; “ Öncelikle Türkiye’nin bir çok yerinde kutlanan 1 Mayıs olaylarının yıl dönümü kutlamalarında istenmeyen görüntüler çıkıyor. Dün kutlamalar esnasında Bir emniyet Müdür Yardımcısı basın mensubunu tartaklamıştır. Polis nerede nasıl yetki kullanacağını bilemez hale geldi. Çıkarılan yanlış iç güvenlik paketi sonrası bu görüntüler yaşanmaya başladı. Ben buradan tartaklanan basın mensubuna geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye’de uyuşturucu satışları  son 10 yılda 3 kat,  Bonzai kullananlar son 12 yılda 27 kat artarak lise çağındaki gençler uyuşturucu kullanıcısı oldu.  Yine Zinayı suç olmaktan çıkaran Ak Parti iktidarı yüzünden son 12 yılda kadın ticareti 3 kat arttı. Kadın kaçırmaları çoğaldı. Ak Parti İktidara gelmeden önce 130 milyar dolar faize para giderken son 12 yılda 600 milyar dolar para faize gitti. Vatandaşlara kredi kullandırılarak herkesi borçlu hale getirdiler. Bu gün Kahramanmaraş’ ta gidin bakın kaç araç haciz yüzünden vatandaşın elinden alınmış.

Yine Bu hükümet üreten ekonomi yerine Tüketen ekonomi politikası izliyor. Tüketen ekonomi sayesinde tüketim 27 kat artmış, dışa bağımlı hale gelmişiz ve hormonlu bir büyüme olmuştur. 2002 yılında Ben Enerji Bakanlığı’nda çalışırken Ankara’da Balgat’ta 220 TL ye ev kiraladım ve aylığım 1200 TL idi. Herkes bana ne kadar çok pahalı ev tutmuşsun diyorlardı. Şu anda ben çalışmış olsaydım aylığım 3 bin Tl civarındaydı ve aynı tuttuğum evin kirası 1.600 TL’ dir. Çalışanların maaşları çok eridi. 2002 de bir asgari ücretli maaşına kaç gram altın alıyordu, şimdi kaç gram alıyor buna bir bakın.

Kahramanmaraş’ın bütün sorunlarını biliyoruz. 13 yıl oldu  Ulaşım sorunu çözülemedi. Sağlık sorunu, turizm sorunu, eğitim sorunu hangisi çözüldü. Kayseri yolu, hala bitirilemedi.  Kahramanmaraş Nurdağ yoluna hala b ir sıcak asfalt dökülemedi. Söz vermişlerdi. 201 yılında sıcak asfalt olacaktı. Yıl 2015 ortası hala bir şey yok. Havaalanımız içler acısı. Ankara uçuşları iptal oldu iktidar Partisi’nden ses yok.  13 Yıldır iktidardalar Kılavuzlu Sulama kanalı  (Amik Ovasına kadar 1 milyon dönüm arazi sulaması yapılacak olan ve bölgeye hayat verece olan) hala bitirilemedi. Hızlı tren dendi ortada bir şey yok. Şimdi kalkmışlar Kuzey ilçelerine Kasım ayında doğalgaz getireceğiz diyorlar. Kasım ayında doğalgazın gelmesi mümkün değil. Ancak 1,5 2 yılda tamamlanabilir. Milleti kandırıyorlar. Oy almak uğruna milleti kandırıyorlar” dedi.

milli1

Saadet Partisi Milletvekili adayı Erkan Pınarbaşı konuşmasında; “Öncelikle bu seçimin ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Doğrunun, iyinin, güzelin, hakkın ve adaletin tesisi için gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü bizler “İnsanların en hayırlısı insanlığa faydalı olandır.” inancı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muhterem kardeşlerim, bizler ülkemiz gençliğinin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin öncüsüyüz. Çünkü biz Sevgi ve kardeşliğin teminatıyız. Bundan dolayı gayemiz önce Türkiye’deki 76 milyon vatan evladının, sonra da yeryüzündeki 7 milyar insanlığın hepsinin saadeti için çalışıyoruz. Biz; Kaba kuvveti değil, hakkı ve adaleti üstün tutan bir zihniyete sahibiz. Bizim Tek gayemiz ilay-ı kelimetullahtır, ümmetin birliğidir. Bundan dolayı,  önce yaşanabilir bir Türkiye’yi kuracağız. Sonra yeniden büyük Türkiye ve daha sonrada yeni bir dünyayı kuracağız. Burada görüyoruz ki halkımız bu ittifaka büyük bir ilgi göstermiştir. 7 Haziran seçimlerinin en büyük galibi bu ittifak olacaktır. Şimdiden halkımız bu birlikteliğin heyecanını yaşamaya başlamıştır. İşte bizler bu ayrılıkları gidermek için güçlü bir Türkiye için, İslam alemine liderlik yapabilecek bir Türkiye için, bir araya geldik, inşallah 7 Haziranda iktidarı devralacağız, milletimizin özlediği adil düzeni yeniden kuracağız. Milli Görüş olarak Refah-Yol Hükümetinde sadece 11 ay hükümet olduk. 9 ay gibi kısa bir sürede 100 yılın en büyük dış politik açılımı olan D-8’leri kurduk. İslam Birliği’nin nüvesini oluşturan 8 büyük İslam ülkesini bir araya getirdik. Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek denk bütçesini yaptık. Rantiyenin hortumunu kesip, fakir fukaranın yüzünü güldürdük.” Dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.