DOLAR 32,5390 % 0.27
EURO 34,9531 % 0.4
GRAM ALTIN 2.443,38 % 0,19
ÇEYREK A. 3.994,93 % 0,19
BITCOIN 63.130,92 -0.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Milli Ağaçlandırma Günü’nde deprem şehitleri adına fidan dikildi

Son Güncelleme :

11 Kasım 2023 - 14:59

/ kez okundu.
Milli Ağaçlandırma Günü’nde deprem şehitleri adına fidan dikildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta Milli Ağaçlandırma Günü’nde çerçevesinde 12 bin 659’ü deprem şehitleri adına olmak üzere toplamda 39 bin 566 fidan toprakla buluşturuldu.

Cumhuriyetin 100. yılına özel Türkiye’nin 2023 farklı noktasında olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da fidan dikimi gerçekleştirildi. “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen programda 12 bin 659 fidan, 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden deprem şehitleri adına dikilmek üzere toplamda 39 bin 566 fidan toprakla buluştu.

Programda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, “Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde havanın, suyun ve toprağın olduğu bu güzelliklerin korunması her geçen gün daha da önemini koruyor. Biz malumunuz tabiatla kardeş, ağaç ile çiçek ile dost bir milletiz. Son nefesimizde dahi ağaç dikmeye özendirilen, tabiatı korumayı hayırlı işlerden sayan bir medeniyetlerden, bir kültürün mensuplarıyız. Ülkemizi ağaçlandırma çalışmalarına Avrupa’da birinci sırada, dünyada ise dördüncü sıraya taşımıştır. Dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye orman varlığını arttıran nadir ülkelerimizdendir. 2002’de 20.8 milyon hektar olan orman varlığımız, artırılarak 23.1 milyon hektara ulaştırılmış, vatanımız tekrardan yeşille buluşturulmuştur AK Parti iktidarında. Bir yandan milyarlarca fidan toprakla buluşturulurken, bir yandan da mevcut varlığımızı korumak için çalışmaların gerçekleştirildiği günümüzde orman yangınları ile mücadelede insansız hava araçları başta olmak üzere son teknolojileri takip ediyor ve kullanıyoruz. Doğanın bizlere kalan bir miras değil, yarınlara ulaştırmamız gereken emanet olması bilinci ile hareketlerimizi bu çerçevede oluşturuyoruz” dedi.

Büyük bir katılımın olduğu programa, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, Milletvekilleri, kent protokolü, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.