DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Milletvekili Sezal, Bakan Varank’ın Kahramanmaraş ziyaretini değerlendirdi!

Son Güncelleme :

28 Mart 2022 - 20:25

/ kez okundu.
Milletvekili Sezal, Bakan Varank’ın Kahramanmaraş ziyaretini değerlendirdi!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Cihat Sezal, sanayi ve teknoloji bakanı Mustafa Varank’ın Kahramanmaraş ziyaretini değerlendirdi.


Milletvekili Sezal,“Sayın bakanımızdan söz aldığımız yatırımlar vardı. Bundan bir tanesi ıslah OSB ve organize OSB’lerin kurulmasıydı. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde şehrimizde 3 tane ıslah OSB kuruldu. Buradaki bir OSB’miz aksu çayının temizlenmesiyle ilgili olacak. Islah OSB’nin yönetimini kurduktan sonra ilk işimiz atıkların temizlenmesi için arıtma tesisini kurdurmak olacak.”dedi


“Tomsuklu OSB ile ilgili gelişmeler olacak”


Tomsuklu OSB ile son gelişmeler hakkında da konuşan Sezal şunları söyledi, “Tomsuklu OSB ile ilgili önümüzdeki hafta milli savunma bakanlığımıza gidiyoruz. İnşallah orayla da ilgili askeri atış alanını da bakanlığımızdan aldığımızda şehir açısından güzel gelişme olacak. Tomsuklu OSB’ninde kurulumuyla alakalı 15 bin kişinin istihdam edileceğini düşünüyoruz. Böylelikle her geçen dönem şehrimizde istihdam sayısı artmış olacak. Sanayicilerimiz gerçekten yatırım konusunda elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Sanayi ve teknoloji bakanımızda bunun farkında. Şehrimizin parlayan bir yıldız olmasının farkında. Sağ olsun sayın bakanımız çok ciddi destek veriyor. Büyük bir aşama kat ettik, bundan sonrada inşallah önümüzdeki bir yıl içerisinde hem arıtma tesisimizin kuruluşu hem de yatırım alanlarının sanayicilerimizin hizmetine açılması ve akabinde şehrimizde işsizliğin daha aşağı seviyeye çekilmesi ve istihdamın 200’binin üzerine çıkması için ise büyük bir mücadele vereceğiz.”


“Tarım çalıştayı yapılacak”


Tarım ve orman bakanı Vahit Kirişçi’yi Kahramanmaraş’a davet ederek tarım çalıştayı yapmayı planladıklarına dikkat çeken Cihat Sezal konuşmasını şöyle sürdürdü, “Tarım bakanımıza hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdik. 29 Mart Salı günü sayın bakanımızla bir randevumuz var. Milletvekillerimizle il başkanımızla birlikte ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Şehrimizle ilgili sorunları çözüm önerilerini konuşacağız. Muhtemelen ramazan ayından sonra şehrimizde bir tarım çalıştayı yapmayı planlıyoruz. Bakanımızı bu çalıştaya davet edeceğiz. Yatırımların doğru yapılması, teşviklerin iyi değerlendirilmesiyle ilgili konular masaya yatırılacak. Şehrimizi tarım alanında yatırım yapan öncü şehirlerden olması için tüm gayretimizle çalışacağız. Hemşerimiz olan tarım bakanımızı şehrimizde ağırlayacağız.”


“Seçim yasası adaletsizliği ortadan kaldıracak”


Son olarak seçim yasası hakkında da kısa bilgiler veren Sezal, “Seçim yasası bu hafta meclisimize gelecek. Burada birkaç önemli husus var. Birinci husus bu yasayla birlikte yeni kurulan partiler artık grup kurmalarına gerek kalmayacak. İkinci bir husus seçim barajı yüzde 7’ye çekildi. Üçüncü bir husus ise İttifaktaki partilerin artık oyları diğer partilere dağıtabiliyordu. Bu yasayla birlikte her partinin oyu kendine sayılacak.”diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.