DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
GRAM ALTIN 2.325,56 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,30 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MEHTERAN COŞKUSU PAZARCIK VE GÖKSUN’DA

Son Güncelleme :

11 Şubat 2016 - 8:04

/ kez okundu.
MEHTERAN COŞKUSU PAZARCIK VE GÖKSUN’DA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtarılışının 96. yıldönümünü nedeniyle Pazarcık ilçesinde Mehteran geçişi ve  Konseri düzenledi.

Mehteran Geçişi ve Kurtuluş Yürüyüşü Şehirler arası Otobüs terminali önünden başlayarak, Atatürk Caddesi, Kartalkaya Bulvarında yapıldı.

Halkın yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirilen Mehteran geçişi Pazarcık Belediyesi önünde sona erdi. Daha sonra ise Belediye önünde düzenlenen konserde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı mehter marşları ile Pazarcık halkına ve katılımcılara unutulmaz bir gün ve heyecan yaşattı.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, konser sonrası yaptığı konuşmada, “Şanlı tarihi zaferlerle dolu bir millet olarak üzerinde onurla, gururla yaşadığımız vatanımızın hangi şartlardan sonra bu günlere getirildiğini anlamamız ve bilmemiz gerekmektedir.işte bu nedenle kurtuluş günleri çok önemlidir” dedi.

‘’Kahramanmaraş’ın 96 yıl önce çetin kış şartlarında 22 gün 22 gece süren kurtuluş mücadelesinin sonunda düşman işgalinden kurtarıldığını hatırlatan Allah bu aziz millete bir daha savaşlar yaşatmasın ve kötü günler göstermesin’’diyen Başkan Bozdağ sözlerine şöyle devam etti“İşgal edilmiş vatan toprağından Önce İngiliz sonrasında Fransız ve diğer işgalcilerden temizleyen o günün Sütçü İmamları, Arslan Beylerin, Mıllış Nurilerin, Rıdvan Hocaların yanında Pazarcıktan bu mücadeleye en büyük desteği veren Yakup Hamdi bey,Tapo ağa,Çerkez Yusuf,Batumlu Ali Efendi  işte bizim bugün bu vatanda rahat yaşamamız için canları uğruna savaşmışlar ve bu ülkeyi, Kahramanmaraş’ı bize teslim etmişlerdir. Hiç olmazsa onları yılda bir de olsa minnetle, şükranla anmanın bizim için borç olduğunu biliyoruz.”diyen Başkan Bozdağ son olarak ise şunları söyledi.

‘’Ben bu vesile ile Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutluyor, bizlere canları pahasına mücadele ederek cennet vatanımız bırakan kahramanlarımızı da bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu programı düzenlediği ve hazırladığı için kendisine, Mehteran Takımına ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurtuluş yürüyüşü ve Mehteran Konserine Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Emniyet Müdürü Fırat Güneş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba, Askerlik Şube Başkanı Üsteğmen Nadir Ulaş Birdane, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, STK Temsilcileri, Belediye Birim Amirleri ve Personelleri, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 96. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Göksun’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı coşkusu yaşandı.

Göksun Belediyesi önünde toplanan Mehteran Takımı Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve Göksunlu vatandaşlar Göksun Caddelerinde marşlar eşliğinde Göksun Belediyesi iş merkezi alanına kadar yürüdüler.

Göksun Belediyesi İş Merkezi’nde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi.

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın vatandaşların kurtuluş bayramlarını kutladılar.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.