DOLAR 32,3160 % 0.19
EURO 35,1570 % 0.05
GRAM ALTIN 2.282,79 % 0,23
ÇEYREK A. 3.732,37 % 0,23
BITCOIN 2.284.747 1.007
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mehmet Akif Ersoy KSÜ’de Anıldı

Son Güncelleme :

11 Mart 2016 - 14:34

/ kez okundu.
Mehmet Akif Ersoy KSÜ’de Anıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy büyük eserinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “İstiklal Marşı” olarak kabul edilişinin 95. yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) anıldı.

KSÜ Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu’nca Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında, “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’e Saygı Programı” düzenlendi. KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerini aktaran Rektör Deveci, bu anlamlı törenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Deveci’nin açılış konuşmasının ardından, KSÜ Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin, Mehmet Akif Ersoy’un dava adamı yönünü ele alan bir sunum gerçekleştirdi. “Onun davası bütün bir milletin davasıdır” diyen Erşahin, “Mehmet Akif Ersoy sorumluluk aşkı ve inancıyla yaşamış bir insandır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından KSÜ Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler tarafından, bayrak, vatan, millet temalı ezgi ve fotoğraflar eşliğinde, “İstiklal Marşı” sesli okumalarla solo ve koro olarak sunuldu.

Etkinliğin sonunda programda görev alan öğrencilere teşekkür belgeleri Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından takdim edildi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.