DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.097.313 -1.531
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MARAŞ TARİHİ VE KURTULUŞ DESTANI ANLATILDI

Son Güncelleme :

09 Şubat 2015 - 11:07

/ kez okundu.
MARAŞ TARİHİ VE KURTULUŞ DESTANI ANLATILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından  ‘Maraş Tarihi ve Kurtuluş Destanı’ konulu konferans düzenlendi.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlama programı çerçevesince düzenlenen konferansta Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Turgay Güler davetlileri bilgilendirdiler.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta ilk önce Turgay Güler konuştu.

Güler yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin günden güne güçlenen bir ülke haline geldiğini ve bundan dolayı da sürekli içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Daha sonra konuşan Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, tarihten beri süregelen dış tehditlerin devam ettiğini ifade ederek Osmanlı İmparatorluğu üzerine oynanan oyunları tarihsel olarak anlattı.

Prof. Dr. Çelik Türk Milletinin her zaman uyanık ve ayakta olması gerektiğine işaret ederek: “Kahramanmaraş Halkı nasıl ki Milli mücadele yıllarında ilk kıvılcımı oluşturmuş ise gelişmişlikte de bunu başarmalıdır.

Kurtuluş bayramlarını gelecek nesillere geçmişi anlatmak adına önemli buluyorum ama ne yazık ki hiçbir şey yapmadan sadece geçmişle övünmek yetmiyor. İleriyi görmemiz ve atalarımıza layık olmamız gerektiğini düşüyorum.  Kurtuluş ruhunun sözle değil, özle olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kısa birer teşekkür konuşmasının ardından  Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Turgay Güler’e çiçek takdim ettiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.