DOLAR 32,5993 % 0.38
EURO 34,8057 % 0.18
GRAM ALTIN 2.505,15 % 0,83
ÇEYREK A. 4.095,92 % 0,83
BITCOIN 2.113.269 5.453
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahir Ünal Tek Adam Sistemi Yalandan Ibaret

Son Güncelleme :

28 Ocak 2017 - 7:53

/ kez okundu.
Mahir Ünal Tek Adam Sistemi Yalandan Ibaret
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti  Kahramanmaraş  Milletvekili  Mahir Ünal, “Özellikle bazı kesimlerin yaptığı bir tek adam sistemine bizi götüreceği dair kara propaganda bir yalandan ibaret.” dedi.

Trabzon Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden Ünal, TBMM’de kabul edilen ve  Cumhurbaşkanı tarafından referanduma sunulacak anayasa değişikliğine ilişkin esnafla sohbet etti.

Gazetecilere açıklamada bulunan Ünal, siyasal hükümet sistemi değişikliğinden sonra  Türkiye daha güçlü daha hızlı bir şekilde yoluna devam edeceğini söyledi.

Parlamenter sistemde hükümetin yasama organının içerisinden çıktığını hatırlatan Ünal, şunları söyledi:

“Şimdi yeni düzenlemeyle artık hükümet millet tarafından seçilecek. Dolayısıyla hükümete güvenoyunu bizzat milletin kendisi verecek. Yürütme görevini hükümet etme görevini milletin seçtiği cumhurbaşkanı yürütecek. Eski sistemde sorumsuz cumhurbaşkanı yerine sorumlu, meclisin ve yargının denetimine açık bir cumhurbaşkanına bırakıyor. Özellikle bazı kesimlerin yaptığı bir tek adam sistemine bizi götüreceği dair kara propaganda bir yalandan ibaret. Bir milletin seçtiği, iki meclisin ve yargının denetimine açık olan ve en fazla iki dönem görev yapabilecek olan bir cumhurbaşkanından böyle bir şekilde bahsetmek her şeyden önce bir bühtandır.”

Yeni sistemi vatandaşlara anlatacaklarını ifade eden Ünal, “İnşallah nisandan sonra vesayet tamamen ortadan kalkacak. 2007’deki referandumla cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararı çıkmıştı. Şimdi bu halk oylamasıyla da halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının sisteme entegre olması sağlanıyor. Yeni bir şey değil aslında.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.