DOLAR 32,5096 % 0.13
EURO 34,7406 % 0.02
GRAM ALTIN 2.486,83 % 1,00
ÇEYREK A. 4.065,97 % 1,00
BITCOIN 2.052.125 -0.268
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahir Ünal Ruslar Gelmesin Diyemeyiz

Son Güncelleme :

07 Aralık 2015 - 8:17

/ kez okundu.
Mahir Ünal Ruslar Gelmesin Diyemeyiz
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Şöyle bir uslüp içerisine girip, ‘bize müşteri mi yok, Rus gelmezse gelmesin’ demek doğru bir ifade söylem olmaz” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal,Antalya’nın turizm altyapısının başka bir ülkede olmadığını dile getirerek “Böyle bir altyapının turistsiz kalması diye bir şey söz konusu değil. Biz pazarımızı çeşitlendirir, hemAntalya özelinde hem de Türkiye genelinde sorunu bu şekilde çözeriz. Bu başka şey ama bütün bunları yaparken biz Rusya pazarını da kaybetmek istemiyoruz” dedi. Antalya’daRusya krizini değerlendirmek üzere toplanan Ünal, gazetecilerle sohbet etti.

“ÖYLE DİYEMEYİZ”

Rus turistlere yönelik atılacak adımlara ilişkin soruyu Bakan Ünal şöyle yanıtladı: “Antalya’nın altyapısına ilişkin İspanya’dan bile insanlar gelip bizim burada otellerimizi inceliyorlar. Burada oluşturulan sistemle ilgili model alıyorlar. Yani şöyle bir uslüp içerisine girip, ‘bize müşteri mi yok, Rus gelmezse gelmesin’ demek doğru bir ifade söylem olmaz. O yüzden bugün attığımız adımlarda öncelikli olarak bir yıl sonra bu sorun çözüldüğünde bizim o pazardaki algımızla ilgili bir sorun oluşmasını istemiyoruz.”

ÖNLEM ALIYORUZ

Bu gerilimi tırmandırmayacaklarını söyleyen Ünal “Çünkü turizm uluslararası ilişkilerde yapıcı rol oynamıştır. Rusya ile olan ilişkilerimizde hem enerji, hem turizm her zaman yapıcı rol oynamıştır. Dolayısıyla hem enerji hem turizm alanında yapılan açıklamaların öncelikli olarak gerilimi tırmandırmaması gerekiyor. Şu anda Rusya’nın hem kendi ülkesine dönük, hem de bağımsız devletler topluluğuna dönük Türkiye karşıtı yürüttüğü bir kara propaganda var. Biz kara propogandaya dönük ülke olarak ciddi tedbirler alıyoruz. Bütün bunları yaparken bir taraftan da sektörün bu işten etkilenmemesi için önlemler alıyoruz” dedi. Bakan Ünal turizmcilerin taleplerini önümüzdeki Bakanlar Kurulutoplantısında bir sunumla aktaracağını belirterek acil yapılması gerekenleri vurgulayacağına dikkat çekti.

FUARA KATILACAĞIZ

Şu anda bütün charter seferler durduğunu dile getiren Ünal şöyle devam etti: “Yani normal uçuşlar var. Bunlarla ilgili de bir sorun gözükmüyor. Burada görev yapan Türkiye kökenli tur operatörleri çalışmalarını sürdürüyor. Belli satışlar ve önümüzdeki döneme dönük rezervasyonlar oluyor; ama 2014’e göre bu krizden kaynaklanan ciddi bir düşüş var. Şu anda düşüsün yüzdesi bizde yok. Ama 2014-2015 döneminde eksi 37’lere kadar bu düşüş yükselmiş, daha sonra yakıt desteği ile biz bunu eksi 17’lere kadar çekmişiz.” Mart ayında gerçekleşecek Rusya fuarında Türkiye’nin de stand kurmasının iptal edilmediğini vurgulayan Ünal katılmayı düşündüklerini ancak Rusya tarafından kendilerine ulaştırılan bir konu da olmadığını kaydetti.

TURİZM İÇİN KRİTİK BAKANLAR KURULU

Turizm sektörünün gözü bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Sektörün taleplerini alan Bakan Ünal, Bakanlar Kurulu’nda konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirecek ve Rusya ile yaşanan sürecin ardından turizm sektörüne ne gibi destekler verileceği masaya yatırılacak. Edinilen bilgiye göre, hafta sonu Antalya’da düzenlenen turizm sektörü toplantısında turizmciler, Bakan Ünal’a 100 maddelik bir talep listesi sundu.

ST. TROPEZ GİBİ TANITIM

Bakan Ünal Türkiye’nin tanıtımının da artık mantığının değişmesi gerektiğini belirterek “Türkiye’yi tanıtmak değil, artık belli bölgeleri tanıtmak gerekiyor. Çünkü St. Tropez dediğinizde insanlar bilir; ama nerede diye sorsanız… Yani daha çok artık algı olarak bölgelerin turizm bölgelerinin tanıtımının öne çıktığı ve bunu yaparken de o bölgedeki insanları tanıtımın paydaşı haline getirmek gerekir” dedi. Tanıtımı sadece yurtdışındakiTürkiye’ye gelecek olan turistlere dokunmayı hedeflediklerini söyleyen Ünal “Türkiye’ye her yıl 43 milyon turist geliyor. Kim dokunuyor bunlara, kimse dokunmuyor. Bölgenin, ilin tanıtımı anlamında… Sadece bizim danışma noktalarımız var. O noktalarda eğer bir sorun yaşar ve turist oraya giderse turiste yardımcı olunuyor” dedi.

‘HER ŞEY DAHİL’ ÇOK DUYGUSUZ

Bakan Ünal tanıtımın duygusunu ayrı planlamak gerektiğini kaydederek duygu turizmi diye bir kavramın yavaş yavaş kullanılmaya başladığını belirtti. Ünal şöyle konuştu: “Aslında artık insanların duygularına göre de tanıtımın stratejisini belirlemek gerekiyor. Hangi duyguyu yaşamak istiyor ya da insanları o duyguyu yaşayacakları yeni konseptler, alanlar tasarlamak da gerekiyor. Bizde olduğu gibi ‘her şey dahil’ hangi duyguyu veriyor sizce insanlara. O yüzden hızla bizim sektörümüz bu ‘her şey dahil’ şeyinden çıkmaya çalışıyor şu anda.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.