DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MAHİR ÜNAL KAHRAMANMARAŞ’TA

Son Güncelleme :

08 Nisan 2016 - 12:59

/ kez okundu.
MAHİR ÜNAL KAHRAMANMARAŞ’TA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dünya’yı tek bir kültür altında toplamak bütün farklılıkları tek bir benzerliğe dönüştürmek fikrinin Dünya’yı getirdiği kimliksizleştirme sorununun yaşandığını belirtti.

Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta kuran-ı kerim eğitim merkezinin açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Ünal ; “Her bir toplum özellikle internet coğrafyasının oluşturduğu ve adeta yok ettiği aidiyet duygusuyla birlikte bir merkezden ve yörüngeden uzak bir şekilde büyük bir savrulma yaşıyoruz.  Ve bu savrulmada ise benzeşme neden oluyor”dedi.

Avrupa’nın İslam düşmanlığına dönüşmesi farklı bir cehaletin sonucu olduğunu söyleyen Bakan Ünal şunları söyledi; “  Bizim dinimiz insanları inançları yönünde serbest bırakmıştır. Sakalından takkesinden inancından dolayı hor görülen ama büyük bir medeniyetin mirasını kalbide taşıyan ümmi olmasına rağmen insana ait olan her güzelliği hayatında yaşatan bu topraklar savrulduğumuz, kaybolduğumuz, kimliğimizi kaybettiğimiz, insana ait cesareti ve iyiliği kaybettiğimiz bu günlerde Dünya’ya yeniden iyiliğin cesaretin ahlakın insana ait olanın inşa edilmesine dair bir mayayı sunmalıdır.”

Kuran’ın mezarlıkta okunmak evlerde asılı durmak için indirilmediğini söyleyen Ünal; “ Kuran okumak düşünmek anlamak ve yaşamak için indirilmiştir.  Kuran hizmeti yıllarca bu ülkede insanların hafızasına inancına değerlerine sahip çıkmak için can siper hane verdikleri mücadelenin nihayetinde buraya geldi” diye konuştu.

 

Kuran-ı kerim eğitim merkezinin açılışına Ak parti Kahramanmaraş milletvekilleri, Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan Güvençer,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ilçe belediye başkanları katıldı.

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.