DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MAHİR ÜNAL ÇOCUKLAR GİBİ ŞEN

Son Güncelleme :

05 Haziran 2015 - 7:16

/ kez okundu.
MAHİR ÜNAL ÇOCUKLAR GİBİ ŞEN
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı’nda tahta arabaya bindi, misket ve kösküç oynadı.

Mahir Ünal, beraberinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ve AK Partimilletvekili adaylarıyla Kahramanmaraş’ta Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Yavuzselim Mahallesi’ndeki 1800 metrekarelik alana yapılan ve içerisinde sülenke, kösküç, çivi, mendil kapmaca, sek sek ve tahta araba pistinden oluşan Geleneksel Çocuk Parkı’nı gezdi. Mahir Ünal, ceket ve kravatını çıkararak beraberindekilerle gezdiği parkta tahta arabaya bindi, misket ve kösküç oyunlarını oynadı.

 

Çocuklara ve ailelerine seslenen Mahir Ünal, ebeveynlerin çocuklarla oyun oynayarak güçlü bağ kurma imkanına kavuşma imkanı bulacaklarını söyledi. Ünal, çocuklara disiplin öğretilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Anne ve babalar çocukluklarında oynadıkları oyunları çocuklarıyla oynarlarsa, hem kendi çocukluklarını yaşarlar, hem de çocuklarını daha iyi anlarlar. Kendi çocuğuyla çocukluğundaki bir oyunu oynayan bir baba ya da anne, hem çocuğuyla daha güçlü bağlar kurma imkanına kavuşur, hem de çocukluğuna dönerek çocukluğunu daha iyi anlar. Biz yetişkinler bazen sizi anlamıyoruz. Sizler de bizim sizi anlamadığımızı düşünüyorsunuz, haklısınız. Çünkü biz bazen size yetişkinmiş gibi düşünüyoruz. Halbuki sizler henüz daha büyüme çağında olan fidanlarsınız. Sevgiye, ilgiye, anlayışa, merhamete ihtiyacı olan ve bunu öncelikle annesinden, babasından alması gereken fidanlarsınız. İşte bu parkta çocuklar, annelerinden babalarından hak ettikleri ilgiliyi, sevgiyi, anlayışı ve birlikte oyun oynayarak ilişki kurabilmeyi daha rahat sağlayacaklar. Çocuklarımızın disiplin kazanmaları gerekiyor. Disiplin, baskı değildir. Disiplin, otoriterlik değildir. Disiplin, çocuğun kendi karakterine göre kendi sınırlarını inşa etmesidir. Mesela bir insanın randevusuna vaktinde gelmesi disiplindir. Bir insanın belli bir plan dahilinde dengeli beslenmesi bir disiplindir. Okuldan geldikten sonra vaktinde ödevleri yapmak disiplindir. Günde yarım saatten fazla televizyon, 45 dakikadan fazla bilgisayarın başında oturmamak bir disiplindir. Çocuklarımız ancak bu yaşlarda disiplini öğrenirler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.