DOLAR 32,5933 % 0.35
EURO 34,8180 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,74 % 0,94
ÇEYREK A. 4.100,16 % 0,94
BITCOIN 2.125.026 3.466
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MAHÇİÇEK UFKA YOLCULUK HEYETİNİ KABUL ETTİ

Son Güncelleme :

01 Aralık 2016 - 8:55

/ kez okundu.
MAHÇİÇEK UFKA YOLCULUK HEYETİNİ KABUL ETTİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye Geneli Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları düzenleyen Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Heyeti tanıtım ve bilgilendirme ziyaretleri kapsamında Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’ i ziyaret etti

 

Ziyarete, Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır’ ın yanı sıra, Son Peygamber Platformu İl Temsilcisi ve 5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İlahiyatçı İzzettin Pak, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu İl Temsilcisi Hüseyin Yılmaz, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Kaan Yılmaz, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Komisyon Üyelerinden Muhammet Ali Özsağır ve Halil İbrahim Akcan katıldı.

 

  1. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İlahiyatçı İzzettin Pak, Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneğitarafından, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan “Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları kapsamında ödüllü kitap okuma yarışmasının konusunun “Kur’an-ı Kerim Meali” olduğunu belirterek; yarışmada esas alınan meallerin:

1- Feyzü’l-FurkânKur’ân-ı Kerîm Meali – Hasan Tahsin Feyizli

2- Kur’an-ı Kerim Meali – Türkiye Diyanet Vakfı

3- Kuranı Hâkim ve Meali Kerim – Hasan Basri Çantay

4- Kur’an-ı Kerim Meali – Ömer Nasuhi Bilmen

5- Kur’an-ı Kerim Meali – Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ a ait mealler olduğunu belirtti.

 

Yarışmayla ilgili tüm bilgilere ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşılabileceğini belirten Pak, Ödüllü Kitap Okuma Yarışması hakkında konuşmalarına şöyle devam etti: Yarışmamız 8 ayrı kategoride gerçekleştirilecektir. Buna göre yarışmanın kategorilerini şöyle sıralayabiliriz:

A Kategorisi: (06-10 Yaş), B Kategorisi: (10-14 Yaş), C Kategorisi: (14-19 Yaş), D Kategorisi: (19-30 Yaş), E Kategorisi: (30- + Yaş), F Kategorisi: (İhtisas Kategorisi:  Resmi veya fahri din görevlileri (İmamlar, Müezzinler, Kur’an Kursu Hocaları, Vaizler vb.), İlahiyat Mezunları ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu kategori, bu meslek dallarında halen çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir.

Aynı zamanda G Kategorisi:  Online Türkçe ve H Kategorisi: Online İngilizce olarak tüm dünyadan yarışmaya katılım sağlanabilecektir.

Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmaya; cezaevlerindeki mahkumlar da katılabilecek.

 

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin Pak yaptığı açıklamada, yarışmayla ilgili şu bilgileri de verdi.

Beşinci yılımızda “Yola çıkmak isteyene, yol açık” temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın bu yılki konusu “Kur’an-ı Kerim Meali” olacak. 1 Kasım 2016 tarihinde başlayan yarışma başvuruları 19 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek.

 

“Hedef 1 milyon”

Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve yurt dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye’den ve yurt dışından 7’den 77’ye 1 milyon kişinin başvuru yapması hedefleniyor.

“Ayetlerden sorulacak”

Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur-an’ı Kerim Mealleriyle yarışmaya hazırlanacak. Yarışmacıların faydalanması için akademisyenler tarafından soru kitabı da oluşturularak sınava hazırlanmaları temin edilecek.

 

 “Yarışmacılar ödüllerini kendileri belirleyecek”

Önceki yıllarda dereceye girenlerin birçok ödülün yanı sıra Umre seyahati ile ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar,  Ufka Yolculuk sosyal medya sitesinde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya,Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek. Cezaevlerinden yarışmaya girenler ise, dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra ayrıca çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.

 

YARIŞMA ÖDÜLLERİ “İster Umre, ister dost ülke, ister para ödülü”


Türkiye Geneli Ödüller

A – B – C – D – E – F Kategorileri

  1. lere: 2 umre + 2500 TL veya 2 dosta yolculuk + 2500TL veya 9000TL
  2. lere: 2 umre + 1500 TL veya 2 dosta yolculuk + 1500TL veya 8000TL
  3. lere: 2 umre + 500 TL veya 2 dosta yolculuk + 500TL veya 7000TL

4 -10. olanlara: Apple iPadAir 16 GB 9.7” Wi-Fi

 

Kahramanmaraş Özel Ödülleri olarak toplamda;

Türkiye derecelerinin yanı sıra İl çapında derece yapan yarışmacılara; 1 Adet UMRE, 11 Adet Cumhuriyet Altını, 23 Adet Çeyrek Altın, 1 Adet Laptop, 1 Adet I Pad, 1 Adet Akıllı Telefon, 14 Adet Bisiklet, Onlarca Kitap ve sürpriz hediyeler verilecek.

( F,  G ve H Kategorilerine İl ödülü verilmeyecektir.)

 

“Başvurular internetten yapılacak”

Detaylı bilgilerin www.ufkayolculuk.com internet sitesinden alınabileceği ve aynı adres üzerinden başvurularının yapılabileceği yarışmada; A, B, C, D, E ve F kategorilerinin başvuruları 19 Şubat 2017’de, G ve H kategorisi başvuruları 24 Mart 2017’de sona erecek.
Yarışmanın A, B, C, D, E, F ve G Kategorilerinin Sınavları 26 Mart 2017’de,

H kategorisinin Sınavı ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşecek.

 

CENNETE GİDEN YOLDA SİZE DOSTLUK EDEN ORGANİZASYON

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır.

 

Kültür Yarışmaları

Bu sene beşincisini düzenleyeceğimiz Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile katılımcıların, “her Müslüman’ın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesine”  yardımcı oluyoruz.

 

Geniş Katılım

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 81 ilde, 811 ilçede ve 14.369 gönüllü gözetmenler eşliğinde gerçekleştirilen yarışmamıza 360.949 yarışmacı / kişi katılmıştır.

 

Online Sınav

Yarışmaları internet üzerinden de gerçekleştiriyor, böylece mekândan bağımsız kılarak arzu eden herkese katılma imkânı sunuyoruz. Geçen sene, yarışmaya 61 farklı ülkeden kayıt yapıldı.

 

Online Hazırlık

Profesyonel ekibimiz tarafından hazırlanan sesli, yazılı ve video dersler ile katılımcıların sınava hazırlanmasına yardımcı olunmaktadır.

 

Büyük Ödüller

Gerek Türkiye dereceleri için, gerekse il dereceleri için, her kategoriye özel büyük ödüller ile katılımcıları teşvik etmekte olduklarını belirten Pak, bu ve benzeri kültür faaliyetlerinde, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin maddî ve manevî desteklerinin her zaman yanlarında olduklarını hissettiklerini ve bundan da büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

 

Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek; bu tür faaliyetlerin özellikle öğrenciler, şehrimiz ve ülkemiz insanı için önemli olduğunu, bu tür kültürel faaliyetlerde Oniki Şubat Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade ederken; belediye olarak eğitim ve kültür alanında yoğun bir yatırım içerisinde olduklarını, ilçe sınırları içerisinde muhtelif yerlerde yurt binaları ile birlikte okullar inşa ettiklerini, bilgi ve kültür evlerine önem verdiklerini söyledi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mahçiçek, Ufka Yolculuk heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Hüseyin Yılmaz da platform olarak yaptıkları faaliyetler hakkında kısa bilgiler sundu. Kritik ve Analitik Düşünme, Helal ve Sağlıklı Gıda, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak gibi alanlarda yaptıkları faaliyetleri dile getiren Hüseyin Yılmaz, bu kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ziyarette Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e Merdan Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır tarafından “Feyz’ül Furkan Kur’an-ı Kerim Meali” ve 5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları için hazırlanan tanıtım kataloğu takdim edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.