DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.126.192 2.402
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahçiçek, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 14:30

/ kez okundu.
Mahçiçek, Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, Avşar Mahallesi’nde açılan Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda düzenlenen kahvaltıda, kentte görev yapan basın mensuplarıylabir araya geldi. Mahçiçek, Basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

 

Basın mensuplarının memlekete yaptığı hizmetlerin önemine değinerek, Bu memleketin öncüleri olduğunu ve bu memleketle ilgili tanıtımları ve olan eksiklerin ortaya konulmasında en büyük payın basın çalışanları olduğunu dile getirdi.

Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin üç buçuk sene de birçok şeyi başardığını belirterek yapılan hizmetlerin öneminden bahsetti ve şöyle devam etti:

Fiziki hizmetlerin yanı sıra bizim için en önemlisi insan odaklı yaptığımız çalışmalardır. Çünkü o fiziki imkânları iyi kullanabilecek donanımlı insanlar yetiştiremezseniz, kaynaklar boşa harcanır, hizmete dönüşmez. İyi yetişmiş insanlar olursa o zor şartlarda ürettiğiniz kaynakları, çok iyi şartlarda hizmete dönüştürür. Bu bağlamda bizim insan odaklı yaptığımız çalışmalarda; 7 tane okul yapmışız, çocuklarımız rahat bir şekilde okusun, eğitimlerini daha alsınlar diye 62 köye kültür merkezi yapmışız, her sene 45 ila 52 Bin arasında kitap aldık, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber onların seçtiği kitapları 5li setler haline dönüştürdük, bütün il geneline dağıttık. Bu sene 4 noktada özellikle dar gelirli ailelerimiz için ücretsiz olarak ortaokul ve lise takviye kursları düzenledik. Hemen her kesime ulaşmaya gayret ettik. Komşuluk münasebetlerini geliştirmek için kahvaltı programları düzenledik. Unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri canlandırmaya gayret ettik. Bu memleketin insanlarına bir miktar daha iyi şartlarda yaşamalarını temin bakımından hizmet götürmeye gayret ettik” diye konuştu.

Yürüyüş ve bisiklet yolunun hizmete girmesiyle yoğun ilgi gördüğünü belirten Mahçiçek:

“Özellikle hafta sonları insanımız geliyor buralardan istifade ediyor. İnsanlarımız bisiklet yoluna açıldığı ilk günden itibaren oldukça ilgi gösterdi, bu da bizi memnun ediyor. Burada çok rahat temiz bir havada vatandaşlarımız sporunu yapacaklar. İnsanlarımız sağlıklı kalmak için buradaki imkânlardan yararlanacaktır” diye konuştu.

 

Kahramanmaraş’a kazandırılacak dev proje olan Rekreasyon alanına da değinen Mahçiçek, “Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük lagününü (dev iç gölü) yapacağız. Masmavi bir görüntüye kavuşacak. Gölün kenarında restoran ve nezih şartlarda kafeteryalar yapacağız, 400-450 civarında hobi evleri yapacağız. Uğur böceğinin yaşam şartlarını temin ederek yanında kelebek parkıyla beraber müze oluşturacağız. Kahramanmaraş’ın ürünlerini arasta da hem tanıtacağız, hem de satışını yapacağız. Maraş sokağından nikah salonuna, düğün salonundan ve tenis kortlarına kadar Kahramanmaraş’a yapılamayanı ama bu ülkenin ihtiyacı olan Rekreasyon alanını kazandıracağız” dedi.

Başkan Mahçiçek, şehrinvizyonunu değiştiren bisiklet ve yürüyüş yolunda vatandaşlarla sohbet edip, basın mensuplarıyla bisiklete binerek,parkuru gezip incelemelerde bulundu.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.