DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
GRAM ALTIN 2.292,73 % 0,67
ÇEYREK A. 3.748,61 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MAHÇİÇEK ADAY ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Son Güncelleme :

26 Nisan 2016 - 11:54

/ kez okundu.
MAHÇİÇEK ADAY ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçede göreve başlayan aday öğretmenlerle buluşup, deneyimlerini paylaştı. Başkan Mahçiçek, “Her gün kendimizi yenilemeliyiz, yarınımız bugünümüzden daha iyi olmalı” dedi.

26/04/2016

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat ilçesinde göreve başlayan aday öğretmenlerle sohbet etti. Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada, öğretmenlerin sorularını yanıtlayan Mahçiçek, yılların verdiği tecrübeler çiçeği burnunda öğretmenlerle paylaştı.

Keyifli geçen söyleşide konuşan Başkan Mahçiçek, zorluklarla geçen eğitim yaşamının ardından devletin önemli kademelerinde görev yaptığını belirterek, “Eğer ben bu şehrin Mağralı Mahallesinden çıkarak bu noktalara gelebilmişsem, bu ülkedeki her yavrumuzun da çalıştıktan, gayret ettikten sonra gelemeyeceği, makam ve görev yoktur” dedi.

Türkiye’nin artık dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldiğini vurgulayan Mahçiçek, “Bundan dolayıdır ki bu ülkenin her zaman üzerinde kumpaslar olmuştur olmaya da devam edecektir. Çünkü bu ülke güçlü bir ülke. Bunu yurt dışına çıktığınız zaman daha iyi anlıyorsunuz. Kısa bir süre önce Bosna’daydık. Oraya gittiğiniz zaman Türkiye’nin büyüklüğünü görüyorsunuz. 500-600 yıl önce ecdadın yaptığı ama Sırplar tarafından yıkılan eserlerin tümünü yeniden ayağa kaldırmışız. Yıkılan Mostar köprüsünü camileri yeniden inşa etmişiz. Belediyelerimiz gitmiş külliyeler yapmış, devletimiz gitmiş bir üniversite açmış. Sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi artık bu ülke ‘alan el değil veren el’ konumuna geldi. Baktığınız zaman bütün İslam dünyasının lider olarak gördüğü ülke Türkiye. Nereden nereye gelmişiz. İşte bu gurur verici tabloyu hep birlikte sürdürmeliyiz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM”

“Ben 30’a yakın ülke gördüm. Ama emin olan böyle güze bir ülke yok” diyen Başkan Mahçiçek, her vatandaşın bu güzel ülkenin kıymetini bilmesi gerektiğini söyledi. Mahçiçek, şöyle devam etti:

“2 yıl Amerika’da kaldım. İnsani olarak yaklaşmazlar size. Biz hiç tanımadığımız bir insan bile gelse ona çay kahve ikram ederiz. Bu çay-kahve ikramını bile o refah seviyesi yüksek ülkelerde göremezsiniz. İnsanlığın ve insana ait değerlerin en güzeli bu ülkede Allaha şükür.. Ama bizi rahat bırakmıyorlar, bırakmayacaklar. Fakat bu kumpasların farkında olacağız.”

“İKİ GÜNÜMÜZ BİRBİRİNE DENK OLMAYACAK”

Öğretmenlik görevinin önemine de vurgu yapan Mahçiçek, tüm öğretmenlerden öğrencilere özgüven aşılamasını istedi. Çocukların ihtiyaç duyduğu tek şeyin özgüven olduğuna kaydeden Mahçiçek, “okuyarak, çalışarak her geçen kendimizi daha da geliştireceğiz” ifadelerini kullandı. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sizler benden iyi bilirsiniz. En önemli şey okumak.. Her arkadaşımız her gün kendini yenilemeli. O yenilemek okumakla olur. Bizim inancımıza göre ‘iki günü birbirine eşit olan aldanmıştır.’ İki günümüz birbirine uymamalı. Yarın bugünden daha iyi olmalıyız. Onun için biz bu sene çocuklarımız için 36 bin kitap aldık. Seviyelerine göre beşli setler oluşturduk. Bunları tüm okullarımıza dağıttık. Çocuklarımız okusun kendilerini geliştirsin diye. Çünkü Kahramanmaraş bu ülkenin fikir planında en önde gelen şehirlerden bir tanesi. Bunun sürmesi için çocuklarımızı okutmamız lazım. Dolayısıyla bu okuma projemizi devam ettireceğiz. Bu yıl 36 bin aldık, belki seneye 70 bin alacağız. Ama okumaya teşvik edeceğiz. Sizler de çocuklarımızı motive edip, onları hayata hazırlayacak ve bilgiyle donatılmış nesiller yetiştireceksiniz. Ben hepinize ‘hoş geldiniz’ diyor, başarılar diliyorum.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.