DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
GRAM ALTIN 2.301,21 % 1,04
ÇEYREK A. 3.762,48 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Lise Öğrencisine Ak Kadınlardan Yardım Eli

Son Güncelleme :

19 Ocak 2016 - 8:17

/ kez okundu.
Lise Öğrencisine Ak Kadınlardan Yardım Eli
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta annesinin vefatının ardından, beraber yaşadığı iki ağabeyinden birini trafik kazasında kaybeden diğeri ise Hakkari’de vatani görevi yapan 15 yaşındaki lise öğrencisine, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı Kadın Kolları üyeleri sahip çıktı.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Kader Akyol, geçen yıllarda önce annesini daha sonra da trafik kazasında ağabeyini kaybetti.

Bir ağabeyini de geçen yıl vatani görevini yapmak üzere Hakkari’ye gönderen Akyol, halasının yanında yaşamaya başladı.

AK Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları yönetimi mahalle çalışmaları kapsamında tanıdıkları Akyol’un hayatından etkilenerek, yaşamını daha iyi sürdürebilmesi için harekete geçti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile görüşen partililer, Akyol’un yaşayacağı dedesi Rüstem Akyol’un Büğlek Mahallesi’ndeki harabe haldeki evi Dulkadiroğlu Belediyesince tadilatını yaptırdı.

Daha sonra kadın kolları üyeleri, Dulkadiroğlu Meclis Üyesi Zafer Yaşar tarafından alınan eşyalar Akyol’un evine taşıdı. Kader Akyol, son düzenlemelerle dedesinin evinde yaşamaya başladı.

AK Parti Dulkadiroğlu Kadın Kolları İlçe Başkanı Serdar Sarıçiçek, yaptığı açıklamada, Kader’in yaşamının değiştirmeye vesile olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti.

İlk kez Kader Akyol’u gördüklerinde içine kapanık bir kız olarak tanıdıklarını anlatan Sarıciçek, “Kader kızımızın yaşadığı yer harabe gibiydi. Dulkadiroğlu Belediye BaşkanıNecati Okay’la görüştük. Evin tadilatını yaptırdı. Meclis üyemiz Zafer Yaşar da eşyalarını aldı. Biz Kader kızımızın her zaman yanında olacağız. Tüm eksiklerini tamamlayarak Kader’in neye ihtiyacı varsa yapacağız. Bundan sonra Kader’in yüzü gülecek. Ağabeyi de askerden geldikten sonra beraber burada yaşamları sürdürecekler” diye konuştu.

Yardımlardan dolayı gözyaşlarına hakim olamayan Akyol ise annesinin ve ağabeyinin trafik kazasında kaybedip bir ağabeyini de askere gönderdikten sonra yalnız kaldığını söyledi.

Bu yapılan iyilikleri unutmayacağını, okuyarak bu bunun karşılığını vereceğini dile getiren Akyol, yapılan yardımlardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Dulkadiroğlu Belediye Meclisi üyesi Yaşar da her şeyi devletten beklememek ve ihtiyaç sahiplerine vatandaşların da yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Akyol’un yaşamının zorluklarını gördüklerini ifade eden Yaşar, “Herşeyi devletten beklememek gerektiğini düşünerek böyle bir çalışmada yer aldık. Devletimizin yükü yoğun çünkü içimizdeki vatan hainleri temizlerken, biz de kendimize düşeni yapmak adına Kader kızımızın evini düzenledik. Dulkadiroğlu belediyesi tadilatını yaptı. Bizlerde eşyaları temin ettik. Yetime bakmak bizim görevimiz” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.