DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kuruluş Osman Dizisi Kahramanmaraş’ta Çekilecek

Son Güncelleme :

05 Mart 2020 - 13:31

/ kez okundu.
Kuruluş Osman Dizisi Kahramanmaraş’ta Çekilecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın turizm elçileri arasında yer alan Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz müjdeyi verdi: Kuruluş Osman Dizisi Kahramanmaraş’ta çekilecek.

Başkonuş Yaylası Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz Kahramanmaraş’ın adını Türkiye’ye duyuracak bir projeyi daha açıkladı. Kahramanmaraş’ın 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında Kahraman şehrin, kahraman halkına da ecdadımızın kahramanlıklarını anlatan Türkler Geliyor:Adaletin Kılıcı filminin yapımcısını ve oyuncularını şehrimizde ağırladık diyen Erdoğanyılmaz,’Daha önce de dediğimiz gibi bu bir aşk filminin ya da pembe dizinin oyuncuları değil. Ecdadımızı İslamiyeti ve Türklüğün nasıl yayıldığını Fatih Sultan Mehmet Han döneminde anlatan dava filmidir. Oyuncular ne kadar ünlü olursa olsun Yapımcı Mehmet Bozdağ dava adamıdır. Memleket için uğraşıyorlar onlar bizim gözümüzde günümüzün halk ozanlarıdır. Çünkü onlar bizim ihtiyaçlarımızı sinemaya döküyor biz de izleyip motive oluyoruz’ dedi.

İşte Erdoğanyılmaz’ın Konuşmasından Satırbaşları:

‘BÜYÜK BİR PROJENİN İLK ADIMINI ATTIK’

Günümüzde şu an nasıl Suriye’de Kahraman Askerimiz çatışıyorsa o arkadaşlarımızın filmleri ve oyunculuklarını yaptığı filmin konusu da o dönemin Suriyesi İdlibi. Biz de o yüzden tamamen iş adamları olarak Sami Kervancıoğlu başkanımızla beraber öz sermayemizle yaklaşık 5 aydır büyük bir projenin ilk adımını attık. Aslında bu proje birbirinden bağımsız iki üç projeye daha kapı açıyor. Sayın Mehmet Bozdağ aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok önem verdiği, desteklediği büyük bir senarist aynı zamanda yapımcı ve tarihçi. Bu üçünü de bir arada tuttuğumuz zaman bizlerde Kahramanmaraş’ın Kurtuluş filmini ve Sütçü İmam’ı Mehmet Bozdağ beye tanıtmak istiyoruz.

‘23 YILLIK HAYATIMIZDA İLK DEFA BU KADAR İYİ AĞIRLANDIK’

Bu şimdi nasıl olacak? Şehre gelecekler, onu başardık. Çok iyi ağırlanacaklar, çok şükür başardık. O kadar güzel ağırladık ki dondurmamızla, sohbetimizle, muhabbetimizle, yaylalarımızla, yemeklerimizle… Adamlar Kocabaş Konağı’nda Çullama yedi. Kahramanmaraş’ın yöresel yemeklerinin tadına baktılar. Dolma yediler. Acem pilavı yedi. Maraş Dondurmasını da ilk defa baltayı kullanan ekip kesti. Dizinin başrol oyuncusu ‘ Bizim dizide kullandığımız baltalar bile daha hafif bu çok ağırmış. Şimdi bu ekibi bu şekilde ağırlamak her baba yiğidin hakkı değil. 23 yıllık turizm hayatlarında böyle bir ağırlama yaşamadıklarını söylediler.’

‘MÜSİAD GENEL BAŞKANIMIZ ABDURRAHMAN KAAN BEYİN KATKISI ÇOK OLDU’

Sayın MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan beyin vesilesiyle başlayan sonrasında bizim çabalarımızla Türkler Geliyor film ekibini buraya getirmeyi başardığımız bir projeydi. Kuruluş Osman Diriliş Ertuğrul’un devamı biliyorsunuz. Burada o kadar güzel ağırladık ki akabinde telefon görüşmesi yapıp bize güzel haberler verdiler. Burak Özçivit ile beraber Kuruluş Osman dizisi ekibi K.maraş’a gelecek. Sağ olsunlar bize de bu vesileyle çok güzel jest yapıyorlar. Bakın şu da olabilirdi film ekibi diye buraya 3,5 figüranda gönderebilirlerdi. Sırp Kralı Nazar’ı oynayan Levent Özdilek geldi, Sungur

bey, Emre Kıvılcım geldi. Dombura’nın bestecisi filminde müziklerini yapan isimler de geldi buraya biz ona Başkonuş’ta klip çektik.

‘DİZİNİN BİR BÖLÜMÜ KAHRAMANMARAŞ’TA ÇEKİLECEK’

Kuruluş Osman dizisinin buraya gelme sebebi aslında iki üç işi bir arada yapmak. Başkonuş yaylasının ismi dizide zikredildi . Bunun sebebi var, çünkü mayıs ayında dizinin bir bölümü burada çekilecek. Kahramanmaraş Başkonuş yaylasında çekilecek. Bir çok kişi halen inanamıyor. Dizinin bir bölümünün burada çekiliyor olması yavaş yavaş dizinin ilerleyen bölümlerinde Başkonuş Yaylası’nın ismi zikredilecek ve dizi buraya bağlanacak. Buraya dizi çekmeye 40-50 kişi gelecek bu adamlar nerede konaklayacak? Germenica Otelde konaklayacak. Kim kazandı? Germenica otel kazandı. Bu adamlar nerede yemek yiyecek? Küçük evde yemek yediklerini düşünün, esnafa çok büyük para bırakacaklar. Orada hediyeler alacaklar sonra o film ekibini gören bütün insanlar nereye akın edecek?

‘ZİYARETÇİ AKINI BEKLİYORUZ’

K.maraş’a akın edecek. Yani asıl burada yatan sebep bu Sinema ve Medya Turizmin temel taşı. Örnek vereyim; Portofino 10 bin kişilik kasaba sadece bir filmde bir şark ıda geçiyor diye Milyonlarca insan her sene portofinoya ziyarette bulunuyor ve gerçeğini görseniz buraya insanlar niye geliyor dersiniz. Hollywood filmlerinin çekildiği yerler akın akın ziyaretçi çekiyor. Mesela Asmalı Konak Kapadokya’ya nasıl ziyaretçi çekti. Bizde kendi imkanlarımızla bunu K.maraş’a yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Mehmet Bpzdağ Burak Özçivit’te geldiğinde Üniversite’de sempozyum düzenleyecek, hayranlarıyla buluşacak. Sonra Başkonuş’ta dizi çekilecek ve Mehmet Bozdağ biraz misafir edeceğiz. O Senarist biraz yaratıcılık lazım kafasının rahat olması lazım onu güzelce dinlendireceğiz inşallah Başkonuş’ta sonrada bakarsınız bir Sütçü İmam filmi çekilir.

‘ŞEHİTLERİMİZ DOLAYISIYLA ETKİNLİKLERİ İPTAL ETTİK’

Filmin ekibi buraya geldikten sonra ilk günün gecesi maalesef elim bir haber aldık. Şehitlerimizin haberine çok üzüldüler ve saatlerce onun üzüntüsüyle vakit geçirdiler ve biz bütün etkinliklerimizi iptal ettik. O gün sadece şehitlerimize Kuran okundu, dualar edildi. Zaten ilk geldikleri günde 1 şehidimiz vardı yine açılışımızı kuran ve dualarla gerçekleştirdik. Daha öncede söylediğim gibi Şehitlerimiz için ne yapabiliriz? Dua edebiliriz aynı zamanda da şehrimiz için bu davada mücadele edebiliriz. Ülkemiz için Milletimiz için Ümmetimiz için. Mehmet Bozdağ ağırlamak ve projelerinin arkasında durmak bir davadır benim gözümde.

‘ŞEHİT AİLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Ülkemizi, bize düşman olan milletlere karşı savunan sinemanın gücünü kullanan ülkemizin tek yapımcısına destek oluyoruz. Türkler Geliyor film ekibini biz burada ağırlarken aslında davaya hizmet ediyorduk. Bu arkadaşlar filmde şehadet şerbetini içenleri canlandırıyorlar. Emin olun hepside birer akıncı, o ruhtalar ve bakış açıları da o yönde. Şimdi biz bu adamları bu zor zamanlarda şehrimizde ağırlamaktan daha büyük bir hizmet olabilir mi? Biz burada Sami Başkanla bölündük, cuma günü şehit haberlerini aldık ve programı iptal edip Sami Başkan Hatay’a geçti. Ve biz şehadet şerbetini içen şehitlerimiz adına şehri temsil etmeye bu davada mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz Alpedo’nun kuruluş zamanında bu yana şehit ve şehit ailelerine her zaman ücretsiz hizmet veren kuruluşlarız. Maddi manevi ne yapıyorsak her zaman daha fazlasını yapmaya devam edeceğiz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.