DOLAR 32,6079 % 0.27
EURO 34,7875 % 0.29
GRAM ALTIN 2.418,49 % -0,59
ÇEYREK A. 3.954,23 % -0,59
BITCOIN 66.501,21 0.517
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’den Tercih Döneminde Tanıtım

Son Güncelleme :

02 Ağustos 2016 - 13:31

/ kez okundu.
KSÜ’den Tercih Döneminde Tanıtım
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

1 milyon 73 bin 18 adayın katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılarak yeterli puanı alan adaylar için tercih dönemi başladı. 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi tercihleri 29 Temmuz-3 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yıl boyunca farklı şehirlerde tanıtım fuarlarına katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), tercih haftası boyunca tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerini arttırdı. KSÜ tanıtım ekibi, aday öğrencilere tercih haftası kapsamında tanıtım ve bilgilendirme yapacak. Bu kapsamda Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi içerisinde stant açan KSÜ, adaylar tarafından üniversite hakkında yöneltilen soruları cevaplandırırken öne çıkan bölümler, üniversitenin sosyal imkânları ve tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin bilgilendirme yapıyor.

KSÜ, tanıtımlarını Piazza’da oluşturulan tanıtım standının yanı sıra Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi aracılığıyla, Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi binası ve Kahramanmaraş Öğretmenevi yanında yer alan Kıraathane’de oluşturulan tercih danışma merkezlerinde, dağıtılan üniversite tanıtım materyalleri vasıtasıyla sürdürüyor.

Oluşturulan tanıtım stantları aday öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanırken, standı ziyaret eden aday öğrencilere çeşitli tanıtım materyallerinin yanı sıra, KSÜ puan cetveli ve çeşitli hediyeler takdim ediliyor.

Aday öğrencilerin, tercihlerini yaparken ilgili bölüm hakkında ayrıntılı bilgi almaları ve kariyer imkânlarına ilişkin fikir edinmeleri önem arz ederken, oluşturulan tercih danışma merkezleri ve tanıtım stantları aracılığı ile eğitim uzmanlarından bu bilgilerin kolaylıkla elde edilmesi sağlanıyor.

Meslek seçimi ve üniversite imkânları hakkında gerekli bilgileri edinen adayların, tercih işlemlerinde izleyecekleri yol ve tercih sonrası yerleştirmelerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer aldı.
Buna göre adaylar, 2016 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişilebilecekler. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak. Adaylar, tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

Yerleştirme yapılırken de adaylar, yerleştirme puanları ve varsa sınavsız geçiş hakları, okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri, yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirilecekler.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar, kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarının sınavsız geçiş kontenjanına sınavsız olarak; okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri, sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler, ortaöğretim başarı puanı, yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirilecekler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.