DOLAR 32,4641 % -0.1
EURO 34,7550 % -0.64
GRAM ALTIN 2.435,92 % -0,01
ÇEYREK A. 3.982,73 % -0,01
BITCOIN 63.597,27 -1.638
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 25°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’den Haberler

Son Güncelleme :

25 Aralık 2015 - 16:17

/ kez okundu.
KSÜ’den Haberler
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

KSÜ’de, “Sağlık Kurumlarında Girişimcilik” Paneli Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine yönelik “Sağlık Kurumlarında Girişimcilik” konulu panel düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Soysal yaptı. 2 yıl önce öğrenci almaya başlayan Sağlık Yönetimi Bölümü’nün bu kısa sürede gerçekleştirdiği faaliyetlerle farkını hissettirdiğini belirten Doç. Dr. Soysal, “Bölümden mezun olan arkadaşlarımız memuriyeti tek seçenek olarak görmemeli. Girişimcilik, ciddi getirileri olan bir alandır. Farklı alternatifleri denemekten, elimizi taşın altına koymaktan çekinmemeliyiz.” diye konuştu.

Sağlık girişimciliğinin zengin bir alan olduğunun altını çizen Soysal, “Sağlık alanında katma değer sağlayan ürünler üreterek hem girişimcilik açısından önemli bir adım atmış, hem de ekonomiye katkı sağlamış oluruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Sağlık Kurumlarında Girişimcilik” konulu panele geçilirken, Özel Devakent Hastanesi Kalite Müdürü Ali Yalçın ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Hanifi Dağoğlu Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine sektöre ilişkin bilgiler verdi.

Sağlık kurumlarında yönetim yapısına ilişkin bilgi veren Ali Yalçın, sağlık kurumlarında bir alandaki sıkıntının bütün alanları etkilediğini söyledi. Sağlık alanında önemli ölçüde nitelikli eleman açığı olduğunu vurgulayan Yalçın, “Nitelikli olarak yetişenler için sağlık alanında çok fazla iş alternatifi var. Sağlık alanında en önemli problem de nitelikli elemanı elde tutamamak.” diye konuştu.

“Türkiye’de insan kalitesi ne yazık ki istenen seviyede değildir ve bu, sağlık alanında önemli bir problemdir.” diyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Hanifi Dağoğlu ise sağlık alanındaki kalite çalışmalarının sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Panele KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan, İİBF Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek, öğretim üyeleri ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri katılırken, panel soru cevap bölümünün ardından son buldu.

KSÜ Teknokent’ten Silikon Vadisine

Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. (Teknokent) bünyesinde faaliyet gösteren Tekrom Bilişim T-Soft Firması, Amerika Birleşik Devletleri Silikon Vadisi’nde ar-ge ofisi açtı.

Firmanın Kahramanmaraş Teknokent’te bulunan ofisinde proje yöneticisi olarak görev yapan Ömer Arıkan ve firma yetkilisi Avni Arıkan, dünya ölçeğinde yazılım geliştirdiklerini ve son olarak ABD’de Silikon Vadisi’ne yaptıkları ziyaret neticesinde Silikon Vadisi’nde de yeni bir ar-ge ofisi açtıklarını belirtti.  Dünyanın tüm ülkelerinde ürünlerini pazarlamak adına çalışmalar yapan firma, 2015 yılını da önceki yıllarda olduğu gibi yüzde 50’nin üzerinde ciddi bir büyümeyle tamamladı.

Gelişme evrelerinde, Anadolu’daki şirketlerin büyüyememesinin, Anadolu’daki insanın bu imkânlardan uzak kalmasının dikkatlerini çektiğini ifade eden Ömer Arıkan, bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini ve Kahramanmaraş Teknokent içerisinde bir ar-ge ofisi daha açtıklarını söyledi.

Bir taraftan Kahramanmaraş’taki ar-ge ofisinde ürün geliştiren firma, bir taraftan da binlerce kilometre uzakta ABD’deki Silikon Vadisi’nde bu ürünün pazarlamasını yapıyor.

Bugün itibariyle yerli ve yabancı 2.000’in üzerinde e-ticaret sitesine hizmet verdiklerini belirten Arıkan, “Biz bir e-ticaret yazılımı geliştiriyoruz. Bulut tabanlı bir yazılım. İnternet üzerinden ürün satmak isteyen bir girişimci, bizim şirketimizle tanıştığında, biz onun tüm ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyor ve ona sanal bir mağaza altyapısı kuruyoruz. Bunlar içerisinde Türkiye’ye mal olmuş onlarca büyük markanın yanında dünyanın büyük firmaları da var.” diye konuştu.

Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ise Kahramanmaraş Teknokent’in 2012’de kurulmasına rağmen çok başarılı çalışmalara imza atıldığını söyledi. Kahramanmaraş Teknokent bünyesinde 24 firma olduğunu dile getiren Güneş, “Burada şu anda 43 civarında proje yürütülüyor. Bu başarılı çalışmalar da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından üst üste iki kez ödüllendirilmiştir.“ diyerek çalışmalarının aratarak devam ettiğini belirtti.

İnşaat Mühendisi Adayları, Sektör Temsilcileri İle Buluştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası’ndan sektör temsilcileri ile bilgilendirme toplantısında buluştu.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası ile öğrencileri buluşturduklarını ve geleneksel hale gelen bu toplantıları sürdürmeyi önemsediklerini belirten Prof. Dr. Temiz, “Fakültemizin yeni binası tamamlanıyor. İkinci yarıyılda binamıza kavuşarak laboratuvar ve çalışma alanlarımızı genişleteceğiz. Bu yeniliğin eğitim kalitesine yansıması olumlu yönde olacaktır. Meslek odaları ve iş adamlarının, bölüme yapacağı katkılar da gelişme için önemli bir unsurdur.” diye konuştu.

Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hanifi Toptaş ise bu toplantıyı rehberlik oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, sektör meslek odası ve inşaat mühendisi adaylarını buluşturduklarını söyledi.

Toplantı kapsamında Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hanifi Toptaş, İnşaat Mühendisi Şener Yener ve İnşaat Mühendisi Melike Emiroğlu öğrencilerin sektöre ilişkin sorularını cevaplandırdı.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.