DOLAR 32,5242 % 0.19
EURO 34,6136 % 0.06
GRAM ALTIN 2.490,68 % 0,17
ÇEYREK A. 4.072,27 % 0,17
BITCOIN 2.103.041 0.208
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’DEN HABERLER

Son Güncelleme :

06 Aralık 2019 - 13:40

/ kez okundu.
KSÜ’DEN HABERLER
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

KSÜ-İŞKUR-KOSGEB İşbirliğiyle 21-24 Aralık Tarihleri Arasında 2019 Yılının Son Girişimcilik Eğitimleri Gerçekleştirilecek

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İŞKUR VE KOSGEB işbirliğinde yapılacak olan 2019 yılının son Girişimcilik Eğitim Programı, 21-24 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ücretsiz olarak yapılan bu eğitimlere başvurmak isteyenlerin 10 Aralık 2019 (Salı) tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğüne giderek veya www.iskur.gov.tr adresinden 864571 nolu programa başvuru yapması ve ayrıca 15 Aralık 2019 (Pazar) tarihine kadar da, e-devlet üzerinden KOSGEB’in girişimcilik katılımcı başvuru sayfası üzerinden 21-24 Aralık 2019 tarihli Türkiye İş Kurumu yazan eğitime başvuru yapması gerekmektedir.

Bu eğitimlere ilişkin mülakatlar 11 Aralık 2019 (Çarşamba) günü, 10.00-12.00 saatleri arasında Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Binasında yapılacaktır.

6. Enerji Zirvesi’nde ‘Elektrikli ve Hibrit Araçlar’ Konuşuldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ Institute of Electricaland Electronics Engineers (IEEE) Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen ve enerji alanında uzman isimlerle üniversite öğrencilerini buluşturmayı amaçlayan, her yıl enerji farklı bir konunun ele alındığı Enerji Zirvesi’nin altıncısında “Elektrikli ve Hibrit Araçlar” konusu masaya yatırıldı.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen 6. Enerji Zirvesi’nin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. (Teknokent) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş yaptı. Öğrencilere girişimcilik alanında daha etkili projeler ortaya koymaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Güneş, “Teknokent olarak girişimci öğrencilerimize destek olma noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız. Ülke olarak daha iyi seviyelere ulaşmak için teknoloji alanında atılımlar yapmalıyız.” şeklinde konuştu.

IEEE Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Şekkeli de enerjinin dünyanın en öenmli gündem maddelerinden biri olduğunu hatırlatarak gençlerin bu alandaki çabalarını desteklemenin herkesin ortak görevi olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından iki oturumdan oluşan zirveye geçildi. Zirvenin ilk oturumunda Türkiye Elektrikli ve Hibrit Araçlar Derneği Başkanı Berkan Bayram, “Otomotivde Değişen Trendler, Elektrikli Araçların Rolü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Elektrikli araçlardaki gelişmeler ve elektrikli araçların geleceği hakkında katılımcıları bilgilendiren Berkan Bayram, sunumunun ardından konuya ilişkin soruları cevaplandırdı.

Zirvenin ikinci oturumunda ise Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş Dağıtım Hizmetleri Direktörü Muharrem Kalkan, “Yenilenebilir Enerji ve Geleceği” başlıklı sunumunu gerçekleştirirken katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Oturumların tamamlanmasının ardından katkı sunanlara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Üniversitemizde, Kahramanmaraş Milli Mücadelesinin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Tiyatro Gösterisi Gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Bölümü, Gösteri Sanatları Öğrenci Topluluğu Tiyatro Grubu ile Kahramanmaraş Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Derneği Tiyatro Grubu (Bir Garip Grup) tarafından, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında tiyatro gösterisi düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte dört skeçten oluşan gösteri tiyatro severlerin beğenisine sunuldu. Çok sayıda sanatsever tarafından beğeniyle izlenen tiyatro gösterisinin ardından üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, katkı sunan isimlere teşekkür belgesi takdim etti.

Belge takdim töreninde konuşan Rektör Can, kültür ve sanat etkinliklerinin önemine vurgu yaparak bu alanda yürütülen faaliyetlere üniversite imkânları ölçüsünde destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.

KSÜ’de, Coğrafi Bilgi Sistemi Semineri Verildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından, Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) eğitimi alan öğrencilere yönelik “İş Hayatında CBS ile Bir Adım Önde Olun” başlıklı seminer programı düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muhterem Küçükönder yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Esri Türkiye Eğitim Sektörü Lideri Deniz Köfter “İş Hayatında CBS ile Bir Adım Önde Olun” başlıklı seminer sunumunu gerçekleştirdi. CBS uzmanlığı, arazi bilgisi yönetimi, şehir ve bölge planlama, ulaşım planlaması ve yönetimi konusunda bilgiler veren Deniz Köfter, CBS alanında kariyer imkânlarından bahsetti.

Seminer sunumunun sonunda düzenlenen interaktif yarışmada ilk 3’e giren öğrencilere ücretsiz eğitim seti hediye edildi. Program katılımcıların konuya ilişkin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.