DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.100.855 -1.769
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Tarım Sigortaları Konulu Konferans Düzenlendi

Son Güncelleme :

04 Aralık 2015 - 7:58

/ kez okundu.
KSÜ’de Tarım Sigortaları Konulu Konferans Düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tarım ve İletişim Topluluğu tarafından ‘Tarım Sigortaları’ konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı yaptı. “Tarım tabiat koşullarında üretim yapılan bir sektör olduğu için risklere açıktır.” diyen Kıllı, üreticinin ürününü garanti altına alması açısından tarım sigortalarının önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Fatih Kıllı, “Sürdürebilir bir üretim için, tarım ürünlerinin sigortalanması önem arz ediyor” diye konuştu.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız ise “ İnsan her zaman tarım sektörüne ihtiyaç duymuştur. Bu ihtiyaçların devamını sağlamak için sigortaya ihtiyaç vardır. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarımda devamlılığın sürdürülmesine önemli katkı sağlamaktadır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından konferans sunumuna geçilirken, ilk olarak katılımcılara TARSİM tanıtım filmi izletildi. Moderatörlüğünü KSÜ Tarım ve İletişim Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mücahit Paksoy’un yaptığı konferansa, konuşmacı olarak Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Hayvan Hayat Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe ve TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş katıldı.

İlk sözü alan TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş.’nin kurumsal işleyişine ilişkin açıklamada bulunurken, katılımcılara bitkisel ürün sigortası ve sera sigortası hakkında bilgiler verdi. Türkiye’nin, tarımdan elde edilen gelir bakımından dünyanın 7. Avrupa’nın ise 1. büyük tarım üreticisi olduğunu hatırlatan Alkaş, tarım ürünlerinin sigortalanması konusunda ise henüz istenen noktada olmadığını kaydetti.

TARSİM Hayvan Hayat Sigortaları Müdürü Orhan Sarıtepe ise TARSİM’in diğer sigorta başlıkları olan büyükbaş hayvan sigortası, küçükbaş hayvan sigortası, kümes hayvanları sigortası, su ürünleri sigortası ve arıcılık sigortası hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.