DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Hz. Peygamber” Konulu Panel Düzenlendi

Son Güncelleme :

20 Nisan 2017 - 14:34

/ kez okundu.
KSÜ’de Hz. Peygamber” Konulu Panel Düzenlendi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Kahramanmaraş İl Müftülüğü işbirliğiyle, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “İdeal Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber” başlıklı panel düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen panel, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Cemal Ergün’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, panelin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı yaptı.

Peygamber Efendimiz’in (SAV) eğitim metotlarına ilişkin bilgiler veren Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı, “En büyük ve ideal bir eğitimci olarak Peygamber Efendimiz, hayatının her kademesinde talim edeceği bir hususu en uygun en güzel bir üslupla planlamış ve anlatmıştır. Hz. Peygamber, cihanşümul bir eğitim-öğretim sistemi getirmiş ve bütün kalpleri, bütün ruhları, bütün akılları, bütün nefisleri ideal ufka yükseltecek bir mesaj takdim etmiştir.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “İdeal Bir Eğitimci Olarak Hz. Peygamber” başlıklı panel oturumuna geçilirken, panel başkanlığını Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdullah Soysal yaptı.

Panelin ilk sunumunu yapan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Ünsal, “Öğretmenlik Mesleğinin Manevi ve Sosyal Temelleri” konusunda bilgiler verdi. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çoban ise “Eğitimci Yönüyle Hz. Peygamber” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Panel konuşmacıları arasında yer alan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç de “Toplumun İnşasında Hz. Peygamberin Rolü” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. “Tek başına bir mürşit olarak insan yetiştirmesi, O’nun en büyük mucizesidir.” diyen Sürgeç, “O’nun Peygamberliğine hiçbir delil olmasa bile yetiştirdiği güzel insanlar tek başına delildir.” Şeklinde konuştu. Sürgeç, Peygamber Efendimiz’in eğitim metodunu, “İnsanları keşfeder, tanır, güvenir, yetkilendirir, yönlendirir ve desteklerdi.” ifadeleriyle özetledi.

Panelde son sözü alan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ise “Eğitim Dili Açısından Hz. Muhammed” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Özdoğan, “Allah Resulü, muhatap kitlenin seviyesine uygun bir eğitim dili kullanırdı.” dedi.

Katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından konuşmacılara Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Toplu fotoğraf çekimiyleson bulan panelinardındanKahramanmaraş İl Müftülüğünce katılımcılara “Peygamberimiz ve Güven Toplumu” adlı kitap hediye edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.