DOLAR 32,5720 % 0.15
EURO 34,9128 % 0.67
GRAM ALTIN 2.438,84 % 0,25
ÇEYREK A. 3.987,50 % 0,25
BITCOIN 66.485,43 0.51
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Çanakkale Ruhu Anlatıldı

Son Güncelleme :

18 Mart 2016 - 11:10

/ kez okundu.
KSÜ’de Çanakkale Ruhu Anlatıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi(KSÜ) Rektörlüğü ve KSÜ Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak KSÜ Avşar Yerleşkesi Aslanlı Park’ta Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesi Mehter Takımı’nın Mehteran konseri personel ve öğrenciler tarafından beğeniyle takip edildi. Ayrıca KSÜ Rektörlüğünce etkinliğe katılanlara aşure ikram edildi.

Aslanlı Park’ta ki etkinliklerin ardından KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda Çanakkale konulu söyleşi gerçekleştirildi.  Üniversitemiz Somalili öğrencisi Mahmut Muhammed Şeyhali’nin Kuran tilaveti ile başlayan söyleşinin konuğu ‘Yamak Ahmet’, ‘Bir Yusuf Masalı’ ve ‘Seddülbahir 32 Saat’ gibi başarılı yapımlara imza atan yapımcı Ahmet Okur oldu. Okur KSÜ Kültür ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. İsmail Göktürk eşliğinde Çanakkale konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Bir Kahramanmaraşlı olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bulunmaktan ve Çanakkale’yi konuşmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Ahmet Okur, Çanakkale ruhunu yaşatmada toplumun ve sinema sektörünün üzerine düşen görevlerini anlattı.  “Düzgün bir iş yaparsanız izleniyor. Bizim yapımcılar olarak görevimiz Çanakkale ruhunu gelecek nesillere anlatmaktır” diyen Okur, “Çanakkale ruhu sadece bir savaş ruhu değil, bu ruhu ve şuuru hayatın her aşamasına taşımak gerekir” şeklinde konuştu.

“Bizler Müslüman ve Türkler olarak sinema sektöründe var olmalıyız. Kendi kültür ve tarihimizi dünyaya tanıtmalıyız” diyen Ahmet Okur katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, kendilerine ve öğrencilere yapımcılığını yaptığı ‘Seddülbahir 32 Saat’ filmiyle Çanakkale ruhunu hatırlatıp yaşattığı için Okur’a teşekkür etti ve başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Söyleşinin sonunda Okur ve Göktürk’e plaketlerini KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci takdim ederken, programda Rektör Deveci, Rektör Yardımcıları ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.