DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de Anadolu Mutfağı’nın Yeni Nesil Hikâyesi Anlatıldı

Son Güncelleme :

21 Aralık 2019 - 12:50

/ kez okundu.
KSÜ’de Anadolu Mutfağı’nın Yeni Nesil Hikâyesi Anlatıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Gastronomi ve Turizm Öğrenci Topluluğu tarafından “Yaratıcı Türk Mutfağı” konulu konferans ve workshop etkinliği düzenlendi.

Etkinlik KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Öz, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Yaratıcı Türk Mutfağı” konulu etkinliğin hem şehrimiz hem de ülkemiz mutfağının doğru tanıtılması açsından önemli olduğunu söyledi.

“Mutfağımıza, tabağımıza yani doğrudan sağlımıza yönelik sistematik olarak yürütülen tehditlere karşı bilinçli olmalıyız.” diyen Rektör Can, “Geleneksel mutfağımıza sahip çıkmalı ve mutfağımızı doğru şekilde tanıtmalıyız. Birbirinden eşsiz lezzetleri içerisinde barındıran Kahramanmaraş Mutfağı’nın dünyaya tanıtılması açısından bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Yaşar Birleşik Pazarlama firmasından Eğitmen Şef Elif Çıtak workshop etkinliği gerçekleştirerek, uygulamalı olarak ‘yanık cheesecake’ yapım aşamalarını gösterdi.

Daha sonra ise EKS Mutfak Akademisi Kurucusu Şef Eyüp Kemal Sevinç “Yaratıcı Türk Mutfağı” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Ülkemizde gastronomi müfredatlarının yerli ve milli olması gerektiğini ifade eden Sevinç, “Kendi mutfağımıza çok iyi hâkim olmalı ve dünya mutfaklarını da bilmeliyiz. Bilgi sizi mesleğinizde değerli ve saygın bir noktaya çıkarır.” dedi.

Annelerimizin Geleneksel Türk Mutfağı’nın ilk ustaları olduğunu belirten Eyüp Kemal Sevinç, Anadolu Mutfağı’nın yeni nesil şeflerin yaratıcılığı ile doğduğu topraklardan yola çıkarak tüm dünyaca tanınacağını söyledi.

Konferans sunumunun ardından Rektör Can ve protokol üyeleri tarafından programa destek veren isimlere teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.

Programın sonunda ise Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından hazırlanan Kahramanmaraş yöresel lezzetlerinin yer aldığı kokteyl düzenlendi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.