DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İçin İlk Adım Atıldı

Son Güncelleme :

16 Aralık 2015 - 15:52

/ kez okundu.
KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İçin İlk Adım Atıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu’nun, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesi teklifi, Üniversite senatosu tarafından uygun görülerek, Yükseköğretim Kurulu’na gönderilmesi kararlaştırıldı.

11 fakülte, 4 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü ile hizmet veren KSÜ’de 12’nci fakültenin kurulması için çalışmalar başladı. Son olarak kurulan Diş Hekimliği Fakültesi ile bölgenin ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım atılırken, sağlık alanında donanımlı ara elemanlar yetiştirmek amacıyla, Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi KSÜ Senatosu tarafından uygun görüldü.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’nin katılımıyla gerçekleşen, Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu Olağan Akademik Kurul Toplantısı’nda, Yüksekokul yönetimi Rektör Deveci’ye konuya verdiği önem ve katkıdan dolayı teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversite olarak çağın gereksinimlerini anlayan, şehrin ve ülkenin hedefleri benimseyen ve bu bağlamda çok çalışmaya ve üretmeye odaklı bir bakış açısına sahip olduklarının altını çizdi. Hem var olan ihtiyaçları hem de yakın zamanda doğabilecek ihtiyaçları analiz ederek yeni fakülte ve bölümlerin açılması için çalışma yaptıklarını hatırlatan Rektör Deveci, “Bu hedeflere en kısada ulaşabilmek için; yorulmadan, yılmadan üretme aşkıyla çok çalışmak gerekir. Bunun için mesaimizi iyi değerlendirmeli ve nasıl daha verimli olabiliriz düşüncesiyle hayatımızı yeniden planlamalıyız” diye konuştu.

Toplantıda Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılması gereken alt yapı çalışmaları ele alınırken, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye yüksekokul öğretim elemanlarının KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde uygulama yapabilmesi talebi iletildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.