DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Rektörü Durmuş Deveci görevden alındı

Son Güncelleme :

23 Mart 2018 - 6:50

/ kez okundu.
KSÜ Rektörü Durmuş Deveci görevden alındı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) rektörlük görevini yürüten Prof.Dr. Durmuş Deveci (YÖK) tarafından görevinden alındı. Aylardır hakkında görevden alınıp alınmayacağı kamuoyunda konuşulan Rektör Deveci görevden alındı.

Devecinin yerine, vekaleten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Niyazi Can’ın atandığı öğrenildi.

KSÜ Rektörü Deveci ilgili şehirde oluşan baskılar sonucu konuyu geçen hafta Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşıyan YÖK Başkanı Saraç’ın Erdoğan’dan onay aldıktan sonra Deveci’nin açığa alınma yazısını dün akşamki YÖK Denetleme Kurulu’na girdirdiği bildirildi. YÖK’ten üst düzey bir yetkilinin ise Eğitim Fakültesi eski Dekanı Kahramanmaraşlı Prof. Dr. Niyazi Can’ı telefonla arayarak vekâleten rektör olarak atandığını bildirdiği öğrenildi. Prof. Can’ın görevlendirme yazısının ise saat 18.20 sıralarında YÖK tarafından KSÜ Rektörlüğüne faks yoluyla ulaştırıldığı öğrenildi. Yazının geldiği saatlerde ise Rektör Deveci’nin kurmaylarıyla toplantı halinde olduğu iddia edildi.

Deveci’nin yerine vekâleten atanan ismin ise Rektör Deveci’nin geçmişte gazabına uğrayan bir isim olması dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından soruşturmaları tamamlana kadar 9 dekanın istifasını alan Rektör Deveci 7 dekanı görevine iade etmiş iki dekana ise görev vermemişti. Bunlardan biri de Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can’dı. İki yıl önce dekanlığı verilmeyen Can Kahramanmaraş Üniversitesine rektör olarak atanması da bir mağduriyetin ortadan kalkmasına neden oldu.

Prof. Dr. Can’ın bugün görevi Deveci’den alması bekleniyor. HABER: MESUT TUĞRUL

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.