DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ksü Rektörü Can Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Son Güncelleme :

17 Nisan 2018 - 6:25

/ kez okundu.
Ksü Rektörü Can Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş’ta görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Akdo Pastanesi Tekerek Şubesinde düzenlenen tanışma kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Niyazi Can, üniversiteyi daha ileri noktalara taşımak için Rektörlük görevine atandığı 22 Mart 2018 tarihinden bugüne yürüttüğü çalışmalar ve bundan sonraki hedeflerine ilişkin bilgiler verdi.

“Gerek değerli basın mensupları gerekse akademisyenler olarak bizler kamuya hizmet noktasında kutsal görevler icra ediyoruz. Kahramanmaraş’ımıza hak ettiği hizmeti sunmak için siz değerli basın camiasıyla birlikte hareket edeceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar sizlerin büyük teveccühü ile karşılaştık. Bundan sonraki süreçte de kurduğumuz bu sıcak ve samimi iletişimi güçlendirerek devam ettireceğiz.” ifadelerini kullanan Rektör Can, kamuoyunu ve basını bilgilendirme noktasında mevzuatın izin verdiği ölçüde şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyeceklerinin altını çizdi.

KSÜ’de kalıcı bir huzur ortamını tesis etmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Can, “Bir kurumda huzur, sevgi ve barış ortamı her şeyin temelini oluşturur. Huzur ortamı olmadan akademisyen sağlıklı düşünemez ve toplumu daha ileriye götürecek projelere imza atamaz. Kurduğumuz ekiple ilk olarak güçlü kurum kültürünü, kalıcı huzur iklimini oluşturmayı hedefliyoruz. Bütün çalışanların mensubu olmaktan gurur duyduğu ‘benim üniversitem’ ‘üniversitemiz’ algısını hâkim kılmak, aidiyet duygusunu güçlendirmek ve yaygınlaştırmak öncelikli hedefimiz olacaktır.” diye konuştu.

Daha etkin ve şehrin gelişimi noktasında öncü bir üniversite inşa etmek için şehrin bütün unsurlarının desteğini beklediklerini ve bu konuda basın camiasına da görevler düştüğünü söyleyen Rektör Can, “Üniversite olarak eksikliklerimiz olabilir, hatalar yapılmış olabilir. Hata ve eksikliklerin tespiti ve daha iyi bir üniversite ortamı için önerilerinize açığız. İftira ve hakaret içermediği sürece basınımızın her türlü eleştirisini yönetim olarak dikkate alırız. KSÜ büyük ve köklü bir kurumdur.Bu kurum içerisinde bireysel olarak küçük hatalar yapılabilir.Sizlerden ricamız, bu gibi durumlarda kuruma zarar verecek bir genellemeye gitmemenizdir. KSÜ, Kahramanmaraş’ın, Kahramanmaraşlıların, Türkiye’nin üniversitesidir. Bu değerimize birlikte sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin önümüzdeki dönem içerisinde yeni atamalar ve görev değişikliklerine ilişkin sorularını da cevaplandıran Rektör Can, “Bizim birinci önceliğimiz Kahramanmaraş’a en iyi şekilde hizmet etmek. Önümüzdeki süreçte gerekli görülen alanlarda değişiklikler olacaktır. İhtiyaç duyulduğu noktalarda bütün personelimizin bilgi ve birikimlerinden faydalanacağız. Bu tür görevlendirmelerde performans ve liyakat birinci önceliğimiz olacaktır.” dedi.

Tıp Fakültesi Hastanesi kadrosunun güçlendirilmesi ve birçok başarılı ismin daha önceki dönemde başka üniversitelere gittiği yönündeki sorulara ise Tıp Fakültesi Hastanesini güçlendirmek için bizzat görüşmeler yaptığı cevabını veren Rektör Can, “Hastanemizi yeniden canlandırmak için kararlıyız. Çok değerli isimlerle bizzat telefon ve yüz yüze görüşmeler yaparak hastanemizi bölgenin en güçlü hastanesi yapmak için çaba sarf edeceğiz.” diye konuştu.

Bir üst dereceye atanmaya hak kazanan personelin kadrolarının verilmesi noktasında çalışma yürüttüklerini sözlerine ekleyen Rektör Can, üniversitenin yeni ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni öğretim elemanları alımı için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.