DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ksü Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Son Güncelleme :

27 Haziran 2019 - 7:14

/ kez okundu.
Ksü Rehber Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) yönetimi, üniversite tercih dönemi öncesinde Kahramanmaraş’ta eğitim veren okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerle bir araya gelerek bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, akademik birim yöneticileri ve Kahramanmaraş’ta görev yapan öğretmenlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Şehir ve milli eğitim camiası ile kurulan olumlu işbirlikleri ve bu işbirliklerinin sonucu olan başarılı projelere dikkat çeken Rektör Can, “Bu ülke ve bu şehri hak ettiği yere taşımak hepimizin ortak görevidir. Üniversitemizi şehirle bütünleştirerek kendi içindeki problemleri çözmüş, çevresiyle uyum içerisinde bir üniversite inşa etmek ve bunu sürdürülebilir kılmak için çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan bütün paydaşlarla yakın ilişkiler içerisindeyiz.” diye konuştu.

27 yıllık bilgi ve birikimiyle Kahramanmaraş’a eğitim, bilim, teknoloji ve kültür alanında öncülük eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin ‘Sürekli öğrenmenin, değişim ve geleceğin adresi’ hedefi doğrultusunda geldiği noktaya ilişkin bilgiler veren Rektör Can, “Köklü bir geçmişe sahip saygın bir üniversite olmanın yanı sıra, kaliteyi önceleyen genç ve dinamik bir kadroya sahibiz. Öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla ve teori ile uygulamayı birleştiren bir yaklaşımla ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştiriyoruz. Sektörün beklentilerini dikkate alarak çalışma ortamının gerekliliklerine sahip, donanımlı öğrenciler mezun ediyoruz. Bütün bunlara ek olarak öğrencilerimizi eğitim gördükleri alanın akademik programının yanında kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerle özgüveni yüksek, kendisi ve çevresiyle barışık bireyler olarak hayata hazırlıyoruz.” dedi.

“Bizler üniversite yönetimi olarak siz değerli öğretmenlerle birlikte Kahramanmaraş’ta eğitimin kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla üniversitemizin tercih edilebilir bir üniversite olması için hep birlikte çaba sarf etmemiz gerekiyor.” diyen Rektör Can, her alanda yaptığı atılımlarla Türkiye’nin başarılı üniversiteleri arasında yer alan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin öğrencilere etkili şekilde tanıtılması için üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım ise üniversitemizde uygulanan ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen Modeli’ne ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, üniversitemizin akademik ve insan kaynağı ile hem bilimde hem

eğitimde hem de teknoloji üretiminde iddialı olduğunu dile getirerek üniversitenin mevcut durumuna ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Bilim ve teknoloji alanındaki başarılı projeler, sağlık alanındaki önemli gelişmeler, eğitim ve kültür alanında öğrenci odaklı yaklaşımlarla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin, ülkemizin başarılı üniversiteleri arasında yer aldığına değinen Okumuş, tercih döneminde öğrenci adaylarına rehberlik edecek öğretmenlerden üniversitemizin doğru ve etkin bir şekilde tanıtılması için destek istedi.

Programın son bölümünde ise Kahramanmaraş’ta görev yapan rehber öğretmenlerin konuya ilişkin sorularını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş birlikte cevaplandırdılar.

KSÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Tanıtım Birimi, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Kıraathane ve KSÜ Bahçelievler Yerleşkesinde oluşturulacak tanıtım ve bilgilendirme ofisleri aracılığı ile öğrencilere tercih konusunda rehberlik hizmeti verilecek.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.