DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Öğretmenler Gününü Kutladı

Son Güncelleme :

25 Kasım 2015 - 7:59

/ kez okundu.
KSÜ Öğretmenler Gününü Kutladı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Öğretmenler Günü münasebetiyle KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlığı resim sergisi, panel ve konser etkinliği düzenledi. Öğretmenler Günü programı kapsamında ilk olarak KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Görevlileri’nin eserlerinin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

KSÜ GSF Sergi Salonunda gerçekleşen resim sergisinin açılış konuşmasını, GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı yaptı. Kuran’ın ilk emrinin “oku” olduğunu hatırlatan Dekan Özkarcı, “İslam dîni ilim öğrenmeyi önerir. İslam toplumları ilim ve sanata verdikleri değerle, büyümüş ve zenginleşmişlerdir. Bizler de bugünkü programımızda ilim ve sanatı buluşturmayı hedefledik” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından resim sergisinin açılış kurdelesini KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener ve protokol üyeleri, birlikte kesti. Protokol üyeleri açılışın ardından resim sergisini gezerek sanatçılarla sohbet etti.

Resim sergisi açılışının ardından bir diğer etkinlik de GSF Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Öğretmenler Günü programı kapsamında “Hayatımda İz Bırakan Öğretmenim“ konulu panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. “Hayat acımasız bir öğretmendir. Önce sınav yapar, sonra ders verir” diyen Rektör Deveci, “Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu uğurda ölen öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Başkanlığını KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can’ın yaptığı panele konuşmacı olarak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve Öğretmen Güliz Akçay katıldı. Panelde ilk sözü alan İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, öğrencilik ve öğretmenlik yaşamında karşılaştığı tecrübeleri ve şahit olduğu durumları dinleyicilerle paylaştı. Öğretmenlerin hayatımızda çok derin izler bıraktığını hatırlatan Akkurt, genç öğretmen adaylarına seslenerek “Mesleğe başladığınızda ilk olarak sevginizi verin. Sevgi izleri bırakın” tavsiyesinde bulundu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Can ise, Öğretmenler Günü’nü kutlanmaya değer belki de tek gün olarak gördüğünü söyleyerek, bu önemli günde yapılan her türlü kutlama ve faaliyeti önemsediğini belirtti. Dekan Prof. Dr. Niyazi Can, kendi öğrencilik yıllarında karşılaştığı öğretmenlerin, yaşamına yön vermede önemli etkiler bıraktığını anlattı.

20 yıllık sınıf öğretmeni Güliz Akçay da, öğretmenlik mesleğinde karşılaştığı durumları katılımcılarla paylaşırken, 20 yıl sonra bile halen ilk günkü heyecanı taşıdığını söyledi. Bütün mesleklerin, öğretmenlik mesleğinden doğduğunun altını çizen Akçay, “Öğretmenlik gönül işidir. Gönülden yapılması gerekir” diye konuştu.

Panelin ardından “Hayatımda İz Bırakan Öğretmenim” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Öğretmenler günü programı KSÜ Öğretim Görevlileri tarafından icra edilen, müzik dinletisi ile son buldu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.