DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.110.179 -1.264
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ Haberine Cevap O Hastadan Geldi

Son Güncelleme :

18 Şubat 2016 - 16:12

/ kez okundu.
KSÜ Haberine Cevap O Hastadan Geldi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Üniversitemizi hedef alan, “Tüyler Ürperten İddia” başlığıyla Kahramanmaraş’ta yayın yapan yerel gazetelerde ve bir takım haber sitelerinde yayınlanan haberde yer alan iddialara ilişkin, habere konu olan hastadan cevap geldi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) Kadın Doğum Polikliniği’nde tedavi gören Ayşe Nedirli (42) sürekli tekrar eden öksürük nedeniyle,  Göğüs Hastalıkları Polikliniği’ne sevk edildi. Burada “H1N1” halk arasında bilinen yaygın adıyla “Domuz Gribi” şüphesiyle kontrol altına alınan Ayşe Nedirli ile ilgili geçtiğimiz günlerde bazı yayın organlarında, “…domuz gribi’ olması nedeniyle kimse kendisine yaklaşmadı. Doğum zamanı yaklaşınca ebe, hemşire, doktor ortalıkta görünmedi. Kadın, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tuvaletinde doğurmaya çalıştı.” iddialarının yer aldığı bir haber kaleme alınmıştı. Bu iddialara cevap veren Nedirli, “Domuz gribi şüphesi olduğu için beni en son sezeryan için ameliyathaneye alacaklardı, hijyenik olması için. Sıra bana geldiğinde lavabo ihtiyacım oldu. İzin istedim lavaboya götürdüler. Orada sancılarım arttı. Seslendim ve hemen geldiler kontrol edip ameliyathaneye aldılar. Çok şükürönce Allah’ın sonra onların sayesinde bende, bebeğimde hayatta, Allah onlardan razı olsun. Doktor bey gelmedi diye bir şey yok” diye konuştu.

Hastanın doğumunu gerçekleştiren ekibin başında KSÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Ercan bulunurken, doğumda Dr. Ferhat Aslan ve Dr. Güven Arslan’da yer aldı. İddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Önder Ercan, “Hastanın doğumdan bir saat önce yapılan kontrollerinde durumun normal, hastanın aktif sancılarının olmadığı tespit edildi. Yaklaşık bir saat sonra hasta lavaboya gitti, sancılarının arttığını söyledi. Tekrarlanan doktor muayenesinde rahim ağızı açıklığının tam olduğu tespit edilip, izole bir odada doğum gerçekleştirildi. Doğum esnasında anne ve bebekte herhangi bir komplikasyon gelişmemiştir.” dedi.

Astımının ilerlemesi ve zatürreye çevirmesi sonucunda ciğerlerinde leke bulunan ve tedavisi için KSÜ SUAH Gögüs Hastalıkları Polikliniği’nde kontrole gelen Ayşe Nedirli, “Ben halen tedaviye devam ediyorum. Hiçbir bilgimiz olmadan haber yapıldık. Bende bu kadar emeği olan hocalarımız hakkında haber yapılması en çok bizi üzdü” dedi.

Hiçbir dayanağı olmadan yapılan konuya ilişkin haber metninde yer alan, “…Olayın devamında ise kadın ve bebek canını zor kurtardı. Kadın ve bebek alelacele tedaviye alındı ve daha sonra da taburcu edildi. Olay, hastane yetkilileri tarafından ‘normal bir durummuş’ gibi kapatıldı…” İddialarına ise Ayşe Nedirli eşi Mehmet Nedirli ile birlikte cevapladı. Nedirli çifti bu iddialarında asılsız olduğunu ifade ederken, Mehmet Nedirli şu ifadeleri kullandı; “Özellikle Doç. Dr. Hasan Kahraman ve Yrd. Doç. Dr. Nurhan Atilla hocalarımız bizimle çok iyi ilgilendiler. Hatta Hasan hocamızbizim için Göğüs Hastalıkları Servisinde yer olmayınca Dâhiliyeden yer boşalttırdı. Eşimi burada 3 gün karantinaya aldılar. Bebeğe zarar vermemek için elinden geleni yaptı. Doğumdan sonra bir gün kaldık, Hasan hocam tahlil sonuçları temiz çıkıncaya kadar çıkmamıza izin vermedi. Sonuçlarımız tamamen iyi çıkıncaya kadar bizimle ilgilendiler”

Konuyla ilgili konuşan KSÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Karaman, Ayşe Nedirli’ninSUAH’ın ilk H1N1 vakası olduğunu hatırladırken, “ evet bu gibi vakalar riskli vakalar ama yapacak bir şey yok, bizim işimiz bu. Gerekli izolasyonları yaptık, hastayı tek kişilik odaya aldık, azami olarak bulaşıcı riskine karşı önlem aldık, maske, eldiven ve tek kullanımlık önlükler kullandık. Hastayı kaybetme riskimiz vardı, Allah’a şükür her şey çok iyi geçti.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.